El PSIB-PSOE es reafirma com el partit de la defensa dels drets laborals comprometent-se a impulsar la jornada laboral de 4 dies a la setmana

La Secretària General del PSIB-PSOE, presidenta del Govern de les Illes Balears i candidata a la reelecció, Francina Armengol, ha anunciat un pla pilot de la jornada laboral de 4 dies a partir del mes de setembre

El PSIB-PSOE vol reafirmar-se com el partit dels treballadors i treballadores i de la defensa dels drets laborals comprometent-se a impulsar la jornada laboral de 4 dies a la setmana a Balears, des del diàleg social amb sindicats i patronals, segell dels socialistes a l’hora de desenvolupar les grans mesures que fan avançar la nostra societat.

És en aquest sentit que la Secretària General del partit, presidenta de les Illes Balears i candidata a la reelecció, Francina Armengol, ha avançat avui que des de l’executiu autonòmic es posarà en marxa, si ella hi continua al capdavant la pròxima legislatura, un pla pilot perquè el màxim d’empreses de les Illes Balears se sumin a la jornada laboral de 4 dies a la setmana.

Armengol ha adquirit aquest compromís durant una visita a una de les principals empreses tecnològiques de les Illes Balears, com és Hotelbeds, una empresa lligada al turisme i en la qual treballen 1.400 persones.

Els socialistes ja varen encetar en la seva Conferència Política, realitzada els mesos de febrer i març, un debat seriós respecte de com blindar la qualitat de vida dels treballadors i treballadores de la Comunitat Autònoma, objectiu vital per al PSIB-PSOE i eix principal del full de ruta que marcarà les polítiques progressistes dels pròxims anys.

Per a això, es va convidar a participar en un col·loqui a dos empresaris que han implantat amb èxit la jornada laboral de 4 dies a la setmana, tot amb l’objectiu de replicar la proposta a Balears. Cal remarcar que també es coneixen casos d’èxit de la jornada de 32 hores setmanals al Regne Unit.

Els socialistes fan aquesta proposta després d’un procés d’anàlisi profunda i d’escoltar experiències de primera mà. També després que, des de 2015 amb l’arribada de Francina Armengol a la presidència del Govern de les Illes Balears, s’hagi impulsat per part de les institucions un procés progressiu de retorn de drets als treballadors que els havien estat usurpats durant els governs del PP.

Vuit anys després, s’ha passat d’un model que creava vuit de cada deu nous contractes temporals a un model que crea vuit de cada deu contractes indefinits, i s’ha demostrat sobradament com creixement econòmic i ocupació de qualitat poden anar en paral·lel, també amb importants pujades salarials en tots els sectors.

Ara, els socialistes volen fer front a la següent gran revolució del mercat laboral i donar resposta a un sentiment de cada vegada més patent en la societat, especialment en les generacions futures: organitzar la qualitat de vida d’acord amb la qualitat del treball.

Comments are closed