Armengol reivindica l’esperança d’aconseguir un Govern d’Espanya progressista que defensi els drets LGTBI el pròxim 23J

Francina Armengol: “En la societat que nosaltres defensam hi cap tothom, en la societat que defensa la dreta extrema i l’extrema dreta que s’han ajuntat no hi cap tothom”.

Una nombrosa representació del PSIB-PSOE, encapçalada per la secretària general i candidata al Congrés, Francina Armengol, ha assistit a la manifestació amb motiu del Dia Internacional de l’Orgull de Palma, organitzada per Ben Amics.

En un ambient de celebració i reivindicació, Armengol ha defensat que “tornam a ser a la manifestació de l’Orgull LGTBI, enguany amb més necessitat i força que mai pels esdeveniments polítics que estan succeint a la nostra terra”; davant els quals ha assegurat que “el Partit Socialista sempre estarà defensant els drets i les llibertats de tots els ciutadans i les ciutadanes, i molt especialment d’aquelles persones LGTBI que pateixen situacions de violència i discriminació”.

Armengol ha recordat les principals fites assolides pels socialistes quan han pogut governar, com la Llei LGTBI que enguany ha complit 7 anys de vigència, el primer protocol per a les persones intersexuals d’Espanya, el protocol per a policies locals per garantir la prevenció dels delictes d’odi o el protocol d’acompanyament a les persones trans, així com també els avanços impulsats des del govern espanyol com la Llei del Matrimoni Igualitari del president Zapatero o les lleis de suport al col·lectiu del president Pedro Sánchez.

“Tenim molt clar allà on som, qui som i que defensam i defensarem sempre”, ha advertit la candidata socialista, qui ha admès que “estam preocupats davant la involució democràtica de drets que pot succeir a la nostra terra amb els nous governs que s’estan formant”. Un exemple d’aquesta involució és la negativa de la Mesa del Parlament a penjar la bandera LGTBI per primera vegada, “la qual cosa no havia estat mai discutida per les forces polítiques, i per això ens preocupa que el Parlament no sigui la casa de tots i de totes com havia estat durant les dues darreres legislatures”.

Davant aquesta situació, Armengol ha volgut deixar clar que “hi ha esperança i el Partit Socialista sempre estarà defensant els drets del col·lectiu LGTBI”. En aquest sentit, la candidata al Congrés ha insistit en el fet que “l’esperança és el pròxim 23 de juliol, on hi ha la possibilitat de participar activament a les eleccions generals i donar suport a què segueixi un govern progressista que defensi els drets LGTBI, en aquest cas presidit per Pedro Sánchez”.

Finalment, Armengol ha reiterat que “tenim molt clar que defensam una societat plural, diversa en la qual càpiga tothom, perquè com deia Pedro Zerolo, a la societat que nosaltres defensam hi cap tothom, a la societat que defensa la dreta extrema i l’extrema dreta que s’han ajuntat no hi cap tothom com és ben evident”.

Per part del PSIB-PSOE, també han participat en la manifestació diferents càrrecs orgànics i institucionals com Mercedes Garrido, Iago Negueruela, Rosario Sánchez, Jose Hila, Teresa Suárez, Miquel Cabot, Alfonso Rodríguez, Javier de Juan, Andreu Serra o Beatriu Gamundí, entre altres.

Comments are closed