El PSIB-PSOE manifesta el seu rebuig al pacte PP-VOX a Balears, que suposarà la implantació de l’ideari d’ultradreta a les illes

El PSIB-PSOE lamenta i rebutja el pacte de govern PP-Vox assolit avui horabaixa. L’acord de legislatura anunciat per PP i VOX per repartir-se cadires al Govern i Consells Insulars a canvi d’assumir l’ideari d’ultradreta suposa un clar perill per als consensos històrics i avanços socials que varen costar molt de sacrifici a la ciutadania illenca i que el Partit Socialista ja anuncia que defensarà amb tota la força possible.

Els socialistes consideren que aquest pacte suposarà el retrocés més gran a les Illes Balears en quaranta anys de democràcia, ja que exclou la violència masclista, posa el focus en les persones migrades i no en les necessitats reals de la ciutadania de les illes, com l’ocupació de qualitat i els salaris dignes, la transició ecològica, la diversificació econòmica, la ciència, la recerca i la investigació o l’enfortiment dels serveis públics essencials.

En aquest sentit, el que s’ha conegut avui de l’acord de governabilitat PP-VOX a les Illes Balears, signat amb la intervenció d’agents enviats des de Madrid i sense informació transparent del que s’estava negociant, inclou derogacions de lleis fonamentals per la protecció del medi ambient, altera consensos socials històrics com la llengua i trenca assoliments de justícia social com la memòria històrica, entre d’altres, així com reforça la idea d’involució de les que hem tingut les primeres proves amb decisions com la designació de la presidència del Parlament i retirades de la bandera dels drets LGTBI a la institució.

D’aquesta manera, el PSIB-PSOE critica que l’acord només parli de retrocessos, mentre que les polítiques desenvolupades els darrers 8 anys suposaven avanços en tots els àmbits.

A més a més, els socialistes també lamenten que el PP utilitzi el Consell de Mallorca i el Consell de Menorca com a moneda de canvi, sacrificant-los amb la inclusió de Vox perquè Marga Prohens pugui governar en solitari al Govern.

En qualsevol cas, el PSIB-PSOE apel·la a l’oportunitat que té la ciutadania el 23 de juliol per apostar per continuar avançant i posant solució als problemes reals de la ciutadania.

Comments are closed