Armengol: “seguim demostrant que som l’únic partit que planteja una alternativa real i que té capacitat de gestió després de 8 anys de Govern”

La secretaria general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha criticat el discurs de la dreta” perquè és molt delicat  per a la democràcia i el que està passant amb l’avortament a Castella i Lleó és molt perillós perquè s’exergeix tortura pública contra les dones”

El Consell Polític del PSIB-PSOE ha aprovat la convocatòria de la Conferència Política per als pròxims 25 i 26 de març que definirà el programa electoral per a les eleccions autonòmiques del  mes de maig de 2023. Francina Armengol, la secretària general del PSIB-PSOE ha destacat que som “l’únic que planteja una alternativa real, després de 8 anys de Govern fent-ho des del rigor, la capacitat de gestió i presentant un futur clar”.

La secretària general del PSIB-PSOE ha remarcat la necessitat “de tornar a treballar una proposta com ho hem fet el 2015 i al 2019 i escoltar a les persones, entitats i col·lectius de fora del partit i convidar-les a dir la seva per continuar somiant molt lluny i aconseguir les fites que ens hem proposat sempre els socialistes”.

“Complim amb la paraula donada i som sempre coherents amb els nostres discursos i encara que hem atès la urgència i hem ajudat a les persones a tots aquells que són més vulnerables hem complit amb el programa electoral amb el qual ens vàrem presentar fa 4 anys a les eleccions”, ha remarcat Francina Armengol.

Francina Armengol, també ha posat en valor l’escut social desenvolupant per el Govern de les Illes Balears i el preacord amb el sector de l’hosteleria “que suposarà una pujada de, 8,5% dels sous dels treballadors en dos anys i un 25% en quatre anys, una fita històrica de la qual ens hem de sentir molt orgullosos de la nostra capacitat de fer feina”.

“Això és una mostra més d’haver aconseguit estabilitat i consens a les Illes Balears i transformar la realitat d’aquestes illes demostrant capacitat d’ajuda i estant al costat de la gent, enfocant-ho com mai s’havia fet a la nostra comunitat autònoma”, ha afegit la secretaria general del PSIB-PSOE.

Discurs i actitud del Partit Popular i la ultradreta

Armengol també ha aprofitat per contraposar el model del Partit Socialista al del Partit Popular perquè “el discurs de la dreta és molt delicat, democràticament parlant, i s’està integrant molt perillosament amb el de la ultradreta” i quan passa això, ha fet afegit Armengol “els socialistes lluitam amb més força que mai i amb molta convicció perquè mai hem permès ni permetrem deixar-ne passar cap”.

Sobre l’actitud en contra de la ciutadania de la dreta en aquesta comunitat autònoma Francina Armengol ha recordat que “ja l’hem viscut amb els governs de Bauzá i Prohens i l’hem patit molt” per això, ha afegit que “la ciutadania ha decidit votar una cosa diferent de la nostra comunitat autònoma i va demanar a l’esquerra que li retornes els seus drets i canvies el model”.

Armengol també s’ha referit al que està fent el Partit Popular i la ultradreta a Castella i Lleó amb les dones i ha dit que “els drets de les dones no estan garantits amb aquests discursos d’odi” i per això, ha afegit que “s’ha de continuar treballant per garantir els drets feministes i la igualtat perquè el que està passant és tortura pública contra les dones”.

Candidats dels municipis entre 20 mil i 50 mil habitants

El màxim òrgan de decisió del Partit Socialista entre congressos, també ha ratificat els candidats que encapçalaran les llistes electorals als municipis entre 20 mil i 50 habitants de les Illes Balears. Francina Armengol ha destacat que” tenim els millors candidats i és un orgull aquesta estabilitat i fortalesa dels nostres municipis i on demostra que som el partit que més entén la realitat, i l’adapta per garantir una millor vida a la ciutadania”.

Propostes de resolució

El Consell Polític del PSIB-PSOE, també debatrà una sèrie de propostes de resolució per condemnar els atacs a la democràcia soferts aquests dies a Brasil. També es debatran dues presentades per JSIB on es manifesta la necessitat d’impulsar, a través del diàleg social, el marc polític i legislatiu necessari que permeti la consecució d’una jornada laboral de 32 hores setmanals -o 4 dies setmanals- sense perjudici salarial i a través de la negociació col·lectiva; i una altre on es manifesta la necessitat de continuar treballant per tornar totes aquelles instal·lacions en desús que té actualment el ministeri de defensa al territori de les Illes Balears.

Comments are closed