Armengol: “Els socialistes som els únics que donam solucions a l’habitatge i ho demostra que Rafa Ruiz és l’únic alcalde a Eivissa que ha cedit sòl per a HPO”

La Secretària General del PSIB-PSOE ha acompanyat Rafa Ruiz en la presentació de la candidatura que l’acompanyarà en el camí a revalidar l’alcaldia de la ciutat d’Eivissa el pròxim 28 de maig

La Secretària General del PSIB-PSOE, presidenta del Govern de les Illes Balears i candidata a la reelecció, Francina Armengol, ha defensat a Eivissa que el Partit Socialista és l’únic partit que dona solucions al problema de l’habitatge a les Illes Balears.

De fet, ha argumentat aquesta contundent afirmació recordant que a l’illa l’únic ajuntament que ha cedit sòl públic per construir-hi habitatge protegit ha estat el de la ciutat d’Eivissa, amb el socialista Rafa Ruiz al capdavant.

Armengol ha fet aquestes declaracions, precisament, en l’acte de presentació de la candidatura socialista que acompanyarà Rafa Ruiz en el camí a revalidar l’alcaldia de la capital de l’illa el pròxim 28 de maig i un dia després de “l’històric acord” que farà possible la primera llei estatal d’habitatge.

Respecte d’aquesta llei, la Secretària General ja ha avançat que les Illes Balears seran la primera Comunitat Autònoma que la desplegarà i ha anunciat que si ella continua governant la regió a partir del 28 de maig, “redoblarem els esforços” per sumar incentius fiscals autonòmics als estatals per afavorir que els propietaris treguin pisos al mercat de lloguer.

La socialista ha estat ferma en la defensa de l’habitatge com a dret de ciutadania enfront d’aquells, com el PP, que defensen que sigui un bé d’especulació. “Ho vam demanar i ho hem aconseguit: la llei d’habitatge estatal ens permetrà limitar els preus del lloguer i que les cases siguin per viure, no per especular”, ha conclòs de manera rotunda.

Presentació de la candidatura socialista a la ciutat d’Eivissa

Armengol s’ha desplaçat avui capvespre a Eivissa per intervenir en la presentació de la candidatura socialista a l’Ajuntament d’Eivissa, que encapçala l’actual alcalde, Rafa Ruiz, i en la qual també han participat el candidat socialista al Consell d’Eivissa, Josep Marí ‘Agustinet’, i la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant.

La Secretària General del PSIB-PSOE ha destacat que “el tàndem progressista entre l’Ajuntament i el Govern ha permès millorar la vida dels eivissencs i eivissenques”, motiu pel qual s’ha mostrat convençuda que Ruiz revalidarà l’alcaldia de la capital de l’illa.

També ha afegit que “amb ‘Agustinet’ de president al Consell d’Eivissa farem que aquesta roda transformadora es multipliqui la pròxima legislatura”.

Per la seva banda, el candidat a l’alcaldia d’Eivissa, Rafa Ruiz, ha presentat el seu equip i ha afirmat que “tenim l’equip, tenim la il·lusió, tenim les idees i tenim l’experiència”, afegint que “som un grup de persones preparat, de diferents àmbits, que combina l’experiència i la joventut i que té coneixement de com funciona l’Ajuntament; som una garantia que la ciutat no quedi aturada, una garantia perquè Eivissa avanci”.

El candidat a la presidència del Consell d’Eivissa, Josep Marí ‘Agustinet’ també ha intervingut en l’acte, en el qual  ha destacat que l’alcalde d’Eivissa i candidat a l’alcaldia, Rafa Ruiz “és un exemple de les polítiques que feim quan els socialistes arribam a les institucions” i que “Eivissa és el que és avui gràcies a la seva feina i la dels seus equips durant els darrers 8 anys”.

Finalment, la ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, ha remarcat que “tornam a ser els socialistes els que garantim els drets fonamentals de les persones”, en referència a l’acord per aprovar la primera llei d’Habitatge estatal.

Morant ha ressaltat que aquesta llei farà possible “que les persones tenguin un habitatge digne i accessible”, i que serà una llei fonamental en una ciutat com Eivissa, perquè la gent “té dret a viure en la seva ciutat”. Respecte d’aquesta norma “pionera”, Morant també ha realçat que “sense un president socialista no hauria estat possible”.

Comments are closed