Armengol es compromet que Balears sigui la primera comunitat a desplegar la llei d’habitatge i declarar zones tensades totes aquelles que es pugui

La presidenta i candidata a la reelecció també ha anunciat que el pròxim executiu progressista afegirà incentius propis als incentius que ja preveu la llei estatal perquè els propietaris treguin pisos al mercat de lloguer

La Secretària General del PSIB-PSOE, presidenta del Govern de les Illes Balears i candidata a la reelecció, Francina Armengol, s’ha compromès que les Illes Balears siguin “la primera Comunitat Autònoma a desplegar la llei d’habitatge estatal i declarar com a zones tensades totes aquelles zones de les illes que puguem; farem servir tots els instruments que ens doni aquesta llei per garantir habitatge digne a preu digne”.

Armengol ha fet aquest anunci en l’acte de presentació de la candidatura socialista al Consell de Formentera, que encapçala Ana Juan, i en el qual també ha anunciat que, en revalidar l’executiu progressista el 28 de maig, “incrementarem amb incentius propis els incentius que preveu la llei estatal per als propietaris que treguin pisos al mercat de lloguer”.

“Ho vam demanar i ho hem aconseguit”, ha dit Armengol, celebrant una vegada més “la magnífica notícia” que s’hagi arribat a un acord per aprovar la primera llei d’habitatge estatal, que permetrà limitar els preus del lloguer “i que les cases siguin per viure i no per especular”.

En aquest sentit, la Secretària General també ha emfasitzat que “el Partit Socialista és l’únic partit capaç de donar solucions al problema de l’habitatge; ho vàrem demostrar aprovant la primera llei d’habitatge autonòmica i ara ho hem reafirmat amb l’acord per aprovar la primera llei d’habitatge estatal”.

El paquet de deduccions més gran de la història de les Illes Balears

Armengol també ha recordat que aquesta campanya de la renda, més de 400.000 persones a les Illes Balears es podran beneficiar del “paquet de deduccions fiscals més gran de la història de les Illes Balears” i ha contraposat aquesta mesura a les “promeses de baixades d’imposts del PP, que promet des de l’oposició, però que realment puja quan governa”.

“En aquesta campanya sentireu moltes promeses, com les baixades d’imposts massives que fa el PP; però la realitat és que només ho promet quan està a l’oposició, però quan governa sempre els puja a tothom menys als rics”, ha criticat Armengol, recordant que allò que fan els governs socialistes “és just al contrari: abaixar impostos a qui més ho necessita i reforçar els serveis públics gràcies a un sistema tributari progressiu que puja els impostos només als qui més tenen”.

Presentació de la candidatura socialista al Consell de Formentera

La Secretària General del PSIB-PSOE ha volgut fer costat avui dematí a la candidatura socialista al Consell de Formentera en el seu acte de presentació. Un projecte “il·lusionant que permetrà que l’illa de Formentera continuï avançant amb polítiques progressistes i de futur”, ha dit Armengol.

“A Formentera li ha anat bé sempre que hem governat els socialistes a les diferents institucions, per això és imprescindible que a partir del 28 de maig Ana Juan continuï al capdavant del Consell Insular”, ha destacat la Secretària General.

Sobre Juan, Armengol ha destacat la seva “valentia, compromís i capacitat reivindicar el que calgui o on calgui per defensar l’illa”, alhora que ha ressaltat “una estima per Formentera i una capacitat de diàleg que ha possibilitat aconseguir més coses que mai per a aquesta illa”.

Per la seva banda, la presidenta del Consell de Formentera i candidata a la reelecció, Ana Juan, ha dit que la candidatura que ella encapçala per revalidar el govern de l’illa el 28 de maig “està preparada des de la responsabilitat, la confiança i la il·lusió de continuar governant els pròxims quatre anys”.

“Els socialistes hem demostrat la capacitat de governar, de liderar, de prendre decisions i d’aplicar política públiques progressistes per estar al costat de les persones que més ho necessitaven”, ha declarat Juan, en referència a una legislatura que ha reconegut com a molt complicada.

En aquest sentit, ha reivindicat la tasca dels socialistes al capdavant de la principal institució de l’illa i “la capacitat de gestió per portar a terme projectes, afrontar reptes i tancar temes demandats històricament per la societat de Formentera”, i ha demanat el suport en els pròxims comicis per continuar també a l’illa amb aquesta tasca transformació que els socialistes estan duent a terme arreu de les Illes Balears.

Comments are closed