Bonet defensa l’aprovació de les taxes Google i Tobin com una passa més per assolir “una fiscalitat justa que permeti una recuperació justa”

El senador per Mallorca ha afirmat que la Taxa Google aportarà 900 milions d’euros a les arques públiques “provinents de grans empreses multinacionals, no de les butxaques de les famílies, els treballadors o les pimes”

El Senat ha aprovat, de manera definitiva, el projecte de Llei de l’Impost sobre determinats serveis digitals, més conegut com a Taxa Google, i el projecte de Llei de l’Impost sobre les transaccions financeres, més coneguda com a Taxa Tobin.

El President de la Comissió d’Hisenda i senador per Mallorca, Cosme Bonet, ha defensat la Taxa Google i ha afirmat que és una llei que aportarà 900 milions d’euros a les arques públiques.

“Aquests doblers no vendran de les butxaques de les famílies, els treballadors o les pimes, sinó de les grans empreses multinacionals que proven d’evitar tributar a Espanya. Amb aquestes lleis adaptam la nostra fiscalitat a la nova realitat econòmica mundial i a la digitalització de l’economia”.

Així mateix, Bonet ha recalcat que “la nostra aposta és assegurar els serveis públics i l’escut social, amb una fiscalitat justa i progressiva, adaptada a la realitat econòmica actual i que acosti al nostre país als nivells de tributació europea”.

El senador ha insistit que “aquest és un exemple de fiscalitat justa en línia amb el nostre objectiu de treballar per la seguretat, la prosperitat, els serveis socials i la igualtat. Parlam d’una fiscalitat justa per a una recuperació justa”.

Finalment, el socialista ha criticat “l’obstruccionisme cec” de la dreta i ha assenyalat que “quan no queden arguments, treuen les banderes” i que el veritable “patriotisme és el que es basa en les persones i a protegir els seus drets”.

El Ple de la Cambra Alta ha donat llum verda a les dues lleis sense modificar el text original remès pel Congrés dels Diputats i aniran al BOE directament per a la seva publicació definitiva. PP i Vox, igual que en el Congrés i en la Comissió d’Hisenda del Senat, van tornar a votar en contra.

Comments are closed