Cano demana al PP que expliqui “clarament” si vol els 177 milions d’euros, “perquè ara sembla que li molesta que s’estigui arribant a una solució”

La portaveu del grup parlamentari constata la determinació dels socialistes per enfortir la lluita contra la violència masclista després de l’assassinat ahir d’una dona a la Colònia de Sant Jordi (Mallorca)

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha demanat al PP que “expliqui clarament si vol els 177 milions o si vol seguir creant alarmisme”, ja que “expressen el seu desacord justament quan s’està desbloquejant” la situació. “Sembla que li molesta que s’estigui arribant a una solució”, ha apuntat Cano.

En aquest sentit, la portaveu socialista també ha destacat que “la manera del PP de fer política és la de la contradicció i l’alarmisme”, mentre que els socialistes “ho feim des de la prudència i la responsabilitat per trobar solucions” perquè “han passat de no dir res i estiuejar tranquil·lament a crear un alarmisme innecessari mentre els altres fèiem la feina que ens corresponia”.

Així s’ha expressat Cano durant la roda de premsa prèvia al ple del Parlament, en la qual també ha recordat que el compromís del Govern d’Espanya perquè aquests recursos arribin a les Illes Balears es va fer públic abans de confirmar la convocatòria electoral.

Igual de contundent s’ha mostrat Cano en referència al recent assassinat masclista d’una dona a la Colònia de Sant Jordi (Mallorca). La portaveu ha expressat “la tristesa i la ràbia” produïdes per aquest nou cas de violència contra les dones, que incrementa a 37 l’esfereïdora xifra de dones assassinades a les Balears per les seves parelles o exparelles en els últims 15 anys.

Cano ha tornat a constatar “la determinació” dels socialistes per lluitar contra aquesta xacra, una lluita en la qual “és imprescindible que estiguem tots plegats”, ha insistit.

Així mateix, la també secretària d’Igualtat del PSIB-PSOE ha emfasitzat la necessitat d’enfortir aquesta lluita amb el pacte social contra les violències masclistes signat la passada legislatura i que amb els fons rebuts de l’Estat “ens ha permès impulsar mesures de coeducació i programes d’ocupació perquè les dones víctimes de violència masclista puguin trobar una feina”.

Respecte del descompte de residents, Cano ha reiterat que no està en perill i que s’està treballant perquè s’estableixi un preu màxim, alhora que ha recordat que va ser el Partit Socialista qui va aconseguir aquesta fita quan el PP “ni tan sols l’havia posada en marxa”.

“Varen ser els governs de Francina Armengol i Pedro Sánchez els que varen blindar aquest dret en el Règim Especial de les Illes Balears”, un dret “de qualsevol ciutadà i ciutadana” i respecte del qual “no permetrem ni una passa enrere”.

Cano també ha lamentat la fallida de l’empresa britànica Thomas Cook i ha defensat la repatriació dels ciutadans afectats i ha recordat que demà el Govern de les Illes Balears es reunirà amb la ministra de Turisme en funcions, Reyes Maroto, per minimitzar les conseqüències que aquesta situació pugui tenir per a les Illes Balears.

Comments are closed