Cano: “El sostre de despesa per a 2020 demostra el compromís del Govern amb les polítiques socials i els serveis públics”

El Grup Parlamentari Socialista defensarà una Proposició No de Llei per instar el Govern a tramitar com més aviat millor la futura Llei de Mobilitat Sostenible

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista s’ha mostrat satisfeta per l’aprovació en Consell de Govern del sostre de despesa no financera per al 2020, el qual evidencia, per una banda, “el compromís del Govern de les Illes Balears amb les polítiques socials i els serveis públics” i, per l’altra, “les ganes de crear alarmisme i fer demagògia que té el PP”.

Aquest sostre de despesa és la primera passa per a la tramitació de la Llei de Pressupostos per al 2020, la qual centrarà l’activitat parlamentària d’aquí a finals d’any. Això també permetrà aprovar els pressupostos en temps i en forma, la qual cosa fa palès que “tenim un Govern centrat en donar solucions als problemes de la ciutadania i complir els Acords de Bellver”, ha explicat Cano.

Per al 2020, el sostre de despesa no financera se situa en els gairebé 4.384 milions d’euros, fet que suposa que quedi pràcticament congelat respecte de l’any passat, mentre que significa 300 milions d’euros més que el de 2018 i mil milions més que el 2015.

Aquest extrem demostra que “els fantasmes en forma de retallada que el PP prometia ni hi són ni se’ls espera”, ha destacat Cano, qui ha insistit també en el fet que el Govern ha demostrat que “es pot controlar la despesa i fer-la compatible amb les polítiques socials”, ja que, ha apuntat, “és una qüestió de prioritats, i la nostra seguiran essent els serveis públics fonamentals i millorar la vida dels ciutadans i ciutadanes”.

Impuls a la futura Llei de Mobilitat Sostenible

Així mateix, Cano ha explicat la Proposició No de Llei que es debatrà aquesta setmana en la Comissió de Medi Ambient, recollint les demandes dels joves que es manifestaren multitudinàriament divendres passat, i que té l’objectiu de donar un impuls a la futura Llei de Mobilitat Sostenible “per poder fer efectiu quan abans el canvi de paradigma en la mobilitat de les Illes Balears”, ha exposat la portaveu socialista.

La proposta inclourà, entre altres punts, instar el Govern a declarar la mobilitat com un dret fonamental i actuar en diferents paràmetres per “configurar aquest model i avançar cap a la transició ecològica”, que, de fet, és un dels grans reptes socials recollits en els Acords de Bellver. “Amb iniciatives com aquesta continuam amb la tasca de dur endavant els acords i complint amb tot allò que ens hem compromès”.

Comments are closed