El Consell Assessor d’Igualtat del PSIB-PSOE es reuneix per fixar el full de ruta feminista per als pròxims anys

Els socialistes de les Illes Balears se sumaran a les reclamacions que demanen que Espanya es declari en situació d’Emergència Feminista

El Consell Assessor de Polítiques d’Igualtat de Gènere del PSIB-PSOE s’ha reunit avui per analitzar els principals reptes en matèria de feminisme i fixar el full de ruta en igualtat de gènere per als pròxims anys, centrada en una fita clara: acabar amb la violència de gènere i els assassinats de dones a les Illes Balears. A la reunió també hi ha assistit Maria Duran, directora de l’Institut Balear de la Dona.

Per assolir aquesta fita, ha explicat Sílvia Cano, secretària d’Igualtat del PSIB-PSOE “intensificarem els esforços i els centrarem en la prevenció i en l’educació de les generacions futures”.

A més, Cano ha insistit en un punt cabdal: “rebutjam qualsevol iniciativa, campanya o plantejament que contribueixi a justificar la violència de gènere o que promogui el qüestionament de les lleis d’Igualtat i contra la violència masclista, com també de les eines normatives de què ens hem dotat per combatre-la”.

Objectius per als pròxims anys i declaració de l’Emergència Feminista

El Consell Assessor ha establert els següents objectius per als pròxims anys: l’empoderament de les dones en l’àmbit econòmic i l’eliminació de la bretxa salarial; més feina i de més qualitat, que permeti assolir veritablement la conciliació laboral i la corresponsabilitat en l’àmbit familiar; lluitar contra l’assetjament sexual i per raó de sexe; consolidar la coeducació a les escoles, i desenvolupar el Pla de Lluita contra l’Explotació Sexual de Dones i Nines.

Aquest darrer punt, ha exposat Cano, “el volem dur a terme des d’un plantejament abolicionista, ja que sense demanda ni hi hauria tràfic de persones”, alhora que demana “més alternatives perquè les víctimes puguin sortir de la prostitució”.

A més, com a acte simbòlic, aquest òrgan ha decidit sumar-se a les nombroses protestes d’arreu de l’Estat, provocades pels recents assassinats masclistes a tot Espanya, que demanen que l’Estat es declari en Emergència Feminista. “Des del PSIB-PSOE compartim aquestes protestes i les traslladarem a les institucions per tal d’enfortir la lluita contra la violència masclista”, ha explicat Cano.

Estiu tràgic a les Illes Balears i a Espanya: ni una menys

La reunió d’avui és la primera després del tràgic estiu que s’ha viscut tant a les Illes Balears com a tot Espanya, que ha elevat la xifra de dones assassinades fins a les 2017 a tot l’Estat d’ençà que es tenen registres, 37 de les quals a les Illes Balears. Enguany ja són 44 les dones assassinades.

“Per a nosaltres, la lluita contra la violència de gènere és una prioritat i, per això, des del Pacte d’Estat hem duplicat els recursos per fer front a aquest problema estructural”, ha explicat Cano, qui ha remarcat que “les dones no podem ser tractades com a ciutadanes de segona; estam fartes de les situacions de desigualtat i de violència estructural, de viure amb por i de sortir de casa amb por. No podem normalitzar aquesta situació ni condemnar-nos a conviure amb el terrorisme masclista”.

Relleu en la presidència del Consell Assessor d’Igualtat del PSIB-PSOE

Maria José Varela, presidenta del Consell Assessor de Polítiques d’Igualtat dels socialistes de les Illes Balears ha comunicat que deixa el seu càrrec per motius personals, tot i que seguirà essent membre d’aquest òrgan. Tot l’equip del Consell Assessor ha aprofitat la reunió d’avui per agrair-li la valenta tasca feta al capdavant d’aquest òrgan durant el temps l’ha presidit.

Pròximament es nomenarà la persona que substituirà Varela en la presidència del Consell Assessor.

Comments are closed