El PSIB-PSOE celebra “la bona notícia” de la baixada de l’IVA de la llum al 5% i remarca que “el Govern d’Espanya sempre actua per protegir les famílies”

El pròxim ple del Parlament aprovarà dues lleis importants: la llei de Joventut, que es reforma després de 15 anys, i la llei de mesures urgents per reduir la temporalitat a l’administració pública de Balears

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha valorat molt positivament l’anunci fet pel president Pedro Sánchez de baixada de l’IVA de la llum del 10% al 15%. Una mesura que s’aprovarà en un Consell de Ministres extraordinari aquest dissabte i que arribar després que l’executiu estatal ja actuàs sobre l’IVA de la llum, reduint-lo del 21% que va fixar el PP de Mariano Rajoy, al 10%.

“Som conscients que la inflació, provocada per la guerra d’Ucraïna, fa que la ciutadania pagui més car un bé essencial”, ha exposat Costa, motiu pel qual la socialista ha considerat “una molt bona notícia aquesta davallada”.

Una mesura que, ha afegit, evidencia que “el Govern d’Espanya sempre actua per protegir les famílies”, com ja ve fent amb les successives mesures de rebaixes selectives d’impostos, bonificacions als preus dels carburants i increment del bo social elèctric o l’Ingrés Mínim Vital.

D’altra banda, i també relacionat amb l’actualitat política, Costa ha volgut aprofitar per donar l’enhorabona en nom del Grup Parlamentari Socialista a la companya Isabel Castro, qui serà designada Secretària d’Estat de Migracions.

“És un orgull que una companya amb la capacitat de treball que té Isabel Castro assumeixi un repte professional tan important com aquest”, ha remarcat Costa.

La socialista, així, ha recordat que Castro se suma als companys Bar Cendón, Pons i Oliver, els quals ja han estat designats en càrrecs de la màxima confiança de Pedro Sánchez i de l’executiu central.

Ple del Parlament: llei de Joventut i estabilització d’interins

Pel que fa al pròxim ple del Parlament, que se celebrà el pròxim dimarts, Costa ha anunciat que es duran a aprovació d’unes lleis importants. D’una banda, la llei de joventut, la qual donarà un impuls a les polítiques dirigides a aquest segment de la població.

“La nova llei de joventut, que feia 15 anys que no s’actualitzava, dotarà d’identitat pròpia i d’un marc jurídic propi les polítiques per als i les joves de la nostra Comunitat Autònoma”.

D’altra banda, el ple debatrà i previsiblement aprovarà el decret llei de mesures urgents per reduir la temporalitat dels treballadors públics de Balears.

“Es tracta d’un acord important que implica totes les administracions públiques, no només el Govern de les Illes Balears”, ha ressaltat Costa, recordant que s’ha adherit a l’acord els quatre consells insulars, 49 ajuntaments i 10 organismes públics.

Respecte d’això, la portaveu ha insistit en el fet que aquesta llei “suposarà una passa endavant en l’objectiu de la reducció de la temporalitat a la mínima expressió a l’administració pública de les Illes i també millorarà les condicions laborals dels treballadors públics que es troben en una situació d’interinitat”.

Comments are closed