El PSIB-PSOE celebra “fort i alt l’extraordinari acord” del Pacte de Reactivació que amplia les ajudes de 855 milions d’euros a més empreses i autònoms

La diputada socialista Pilar Carbonero ha valorat positivament l’acceleració del procés de vacunació, ja que l’arribada de 300.000 vacunes permetrà inocular als majors de 60 anys durant el mes de maig

La diputada del Grup Parlamentari Socialista Pilar Carbonero ha celebrat “fort i alt l’acord extraordinari” del passat divendres en el marc del Pacte per a la Reactivació de les Illes Balears que amplia el paquet d’ajudes de 855 milions d’euros a 46 sectors més, arribant fins al 140.

D’aquesta manera, Carbonero ha expressat que “els socialistes vàrem dir que treballaríem per una recuperació justa que no deixàs ningú enrere i no passa dia que no lluitem per fer-ho realitat”.

També, la diputada ha subratllat que es tracta “del paquet d’ajudes més gran rebut mai a la nostra comunitat autònoma, que permetrà a la ciutadania de les Illes Balears sortir d’aquesta crisi d’una manera més justa que a la crisi anterior”.

A més a més, la diputada socialista ha afegit que “gràcies a la reivindicació del Govern de les Illes Balears, el Govern d’Espanya va donar a l’executiu autonòmic la potestat d’obrir el ventall a sectors que inicialment no estaven inclosos en aquest paquet d’ajudes”. Una ampliació fruit del diàleg i el treball conjunt de les institucions, els agents econòmics i socials, la FELIB i els partits que s’han volgut sumar per reactivar l’economia al més aviat possible.

Així, segons ha explicat Carbonero, les ajudes s’amplien a 46 sectors més, arribant fins als 140 incloent als treballadors autònoms de temporada, les empreses afectades per la fallida de Thomas Cook, empreses de nova creació i empreses que varen fer grans inversions el 2019.

“L’ampliació acordada és una molt bona notícia, ja que permetrà la protecció de més de 33.000 empreses i autònoms i de més de 204.000 llocs de feina”, ha dit la diputada. Un altre punt de l’acord del Pacte de Reactivació que els socialistes destaquen és l’increment del límit d’ajudes per a les empreses, passant dels 200.000 euros als 500.000 acordats.

No obstant això, Carbonero ha lamentat que “el Partit Popular no s’hagi pronunciat sobre aquest acord i hagi decidit estar a l’altre costat i anar de la mà de nou amb la ultradreta”. Així, la diputada socialista ha estès de nou la mà al portaveu a Biel Company, “perquè s’animi a sumar i no a restar al Pacte de Reactivació per no donar l’esquena als ciutadans de les Illes Balears”.

Situació de la vacunació contra la COVID-19 a les Illes Balears

Un altre tema que ha realçat la diputada socialista ha estat la situació de la vacunació contra la COVID-19 a les Illes Balears. Carbonero ha expressat que “és una notícia molt satisfactòria que arribin 300.000 vacunes en un mes, una xifra fins ara mai vista i que donarà una empenta importantíssima al procés de vacunació”.

D’aquesta manera, ha incidit que “l’objectiu és avançar amb el procés de vacunació per tenir el màxim de persones immunitzades en el menor temps possible”. Carbonero ha recordat, a més a més, que aquesta partida rècord permetrà completar de les persones més grans de 60 al llarg de maig.

Iniciativa per reforçar les policies locals

D’altra banda, la diputada ha destacat la Proposició No de Llei, impulsada pel Grup Parlamentari Socialista i signada per gairebé per tots els grups de la cambra, excepte VOX, que previsiblement s’aprovarà en el ple de demà per demanar al Govern d’Espanya l’eliminació de la taxa de reposició anual dels policies locals.

Carbonero ha explicat que “l’objectiu de la iniciativa és anar recuperant a poc a poc el sector públic que va ser tan colpejat per les polítiques del Partit Popular en l’anterior crisi i que els ajuntaments puguin disposar dels efectius suficients per prestar servei en condicions”.

Aquesta Proposició No de Llei també sol·licita a l’Estat que permeti la creació de noves places als cossos de policia local i la seva inclusió a la següent oferta pública d’ocupació. L’oferta preveuria les places ocupades d’aquelles persones que es jubilaran durant els anys 2021 i 2022 a l’edat ordinària de jubilació, a més de les ocupades per persones que tenen prevista la seva jubilació anticipada.

Comments are closed