El PSIB-PSOE se suma a la celebració del primer de maig refermant el seu compromís amb la protecció dels treballadors

Els ERTO han estat l’element diferencial de l’escut social posat en marxa pel govern progressista en aquesta crisi, tot amb l’objectiu de mantenir l’ocupació i garantir els ingressos dels treballadors

El PSIB-PSOE s’ha sumat a la commemoració del 1r de maig i refermant el seu compromís per continuar reforçant l’escut social desenvolupat durant la pandèmia per protegir els treballadors i aconseguir una recuperació justa que no deixi a ningú enrere.

Mercedes Garrido, secretària general dels Socialistes de Mallorca, i José Hila, secretari general de l’Agrupació Socialista de Palma, han participat, en representació del PSIB-PSOE, en la concentració organitzada pels sindicats CCOO i UGT, en la qual s’ha llegit un manifest en defensa dels drets dels treballadors.

Els socialistes han realçat que, gràcies a la mobilització sense precedents de recursos per part del Govern d’Espanya i del Govern de les Illes Balears, s’ha evitat que les conseqüències econòmiques i socials d’aquesta crisi fossin per als treballadors i autònoms encara més greus.

En particular, ressalten la posada en marxa dels ERTO com a element diferencial respecte l’anterior crisi de la protecció de l’ocupació i els ingressos, juntament amb les prestacions per als autònoms i els fixos discontinus, dues altres mesures històriques.

A aquestes mesures, que han significat més de 7.500 milions d’euros des de l’inici de la pandèmia, se’ls ha de sumar el paquet d’ajudes més gran rebut mai a les Illes Balears, que preveu 855 milions d’euros en ajudes directes per a autònoms i empreses de l’arxipèlag, la gran majoria de les quals són empreses de menys de 10 treballadors.

De fet, gràcies a l’acordat ahir en el marc del Pacte per a la Reactivació de les Illes Balears, i després que el Govern d’Espanya atengués les reclamacions de l’executiu autonòmic, s’han ampliat els sectors que es podran acollir a aquestes ajudes, elevant a 33.000 els autònoms i empreses beneficiàries, les que suposen més de 200.000 llocs de feina.

Finalment, en aquest segon Dia del Treball que vivim en aquest context de pandèmia, des del PSIB-PSOE es vol reconèixer l’esforç i la tasca de tots els treballadors i treballadores essencials, que duen més d’un any al peu del canó i davant del virus, formant part d’aquests serveis que han estat funcionant sense descans des de l’inici de la pandèmia.

Especialment, es vol retre un homenatge especial al col·lectiu de sanitaris i no sanitaris que han estat en primera línia de lluita contra el virus.

Una ullada amb perspectiva històrica del primer de maig

El PSIB-PSOE també ha volgut retre homenatge al Primer de Maig en la seva pàgina web, dedicant-li la ‘Peça del mes’ de l’Arxiu Històric del partit i un article d’opinió d’una figura destacada en la lluita obrera a les Illes Balears.

Així, la peça elegida com a destacada és un anunci de megafonia del primer de maig de 1980, en la qual el PSOE, UGT i les Joventuts Socialistes es varen manifestar en contra de la Llei Bàsica d’Ocupació de la UCD.

D’altra banda, per emfasitzar la importància de celebrar enguany, més que mai, el primer de maig, l’exsecretari general d’UGT a les Illes Balears, Alejandro Teixias, ha escrit una reflexió personal.

Ambdues peces estan disponibles a la web del partit en aquest enllaç.

Comments are closed