El PSIB-PSOE garantirà un lloc de treball als joves amb estudis superiors que no hagin trobat feina dins el primer any després d’haver-se titulat

El compromís número 56 dels 144 que han presentat els socialistes s’encamina a la retenció de talent jove mitjançant un Pla d’Ocupació Pública que garantirà una primera experiència professional a joves titulats en Formació Professional i graduats universitaris

La secretària general del PSIB-PSOE i candidata a la presidència del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha presentat els 144 compromisos dels socialistes per als pròxims quatre anys, entre els quals ha destacat “un compromís que és de justícia i un mínim que ha d’oferir la nostra societat als nostres joves”, com és el de fomentar l’ocupació dels joves balears perquè puguin tenir una primera experiència laboral en la seva àrea i sense haver de sortir fora de l’arxipèlag.

“Demanam als joves que es formin i treballin cada dia per fer realitat les seves il·lusions i hem de ser capaços d’obrir-los les portes del seu futur, perquè treballen intensament i demostren compromís i talent”, ha destacat la candidata socialista.

En aquest sentit, Armengol ha afegit que “no podem esperar més per reduir la desocupació juvenil” i és precisament per això que els socialistes fan públic aquest compromís, “perquè a la societat que construïm entre tots formació ha de ser igual a feina”.

Concretament, aquest compromís es traduirà en la posada en marxa d’un Pla d’Ocupació Pública, dirigit expressament als joves que hagin acabat un cicle de Formació Professional de Grau Superior (FPGS) o un grau universitari.

La mesura contempla garantir un lloc de treball en l’Administració Pública, durant almenys sis mesos, a aquests joves amb estudis superiors que no hagin pogut trobar una feina dins el primer any després d’haver-se titulat.

L’objectiu d’aquest pla, ha posat de relleu Armengol, és “establir un nou dret de ciutadania als nostres joves, que massa vegades es veuen sense opció d’entrar al món laboral”.

Cada any es graduen a les Illes Balears 1.415 joves en cicles de Formació Professional de Grau Superior i 1.800 a la Universitat de les Illes Balears. La taxa d’inserció laboral al cap d’un any després d’haver finalitzat els estudis és del 75% en el cas dels cicles de Formació Professional de Grau Superior i d’un 65% en el cas dels graduats universitaris.

Això vol dir que el potencial de joves que al cap d’un any no han tengut una experiència laboral s’incrementa fins al 983 titulats, per la qual cosa, el cost d’aquesta mesura, amb una previsió de contractes de sis mesos, seria de 14.745.000 milions d’euros.

Comments are closed