Armengol es compromet a destinar per a lloguer social jove més de mil pisos buits recuperats de bancs i fons d’inversió

La candidata socialista ha anunciat una bateria de mesures destinades als joves en matèria d’habitatge, formació, ocupació i mobilitat

La candidata socialista a la reelecció al Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha anunciat en un acte organitzat per les Joventuts Socialistes de les Illes Balears (JSIB) un seguit de compromisos amb els joves de l’arxipèlag en matèria d’habitatge, formació, ocupació i mobilitat, entre els quals destaca destinar a lloguer per a joves més de mil pisos buits rescatats de bancs i fons d’inversió.

“Les nostres propostes defensen una millor qualitat de vida per a tots i totes, però ens centram molt en la joventut de la nostra Comunitat Autònoma”, ha dit Armengol, just abans d’exposar que les mesures dels socialistes per als joves es plantegen de forma transversal en el programa electoral per al 26 de maig i que s’emmarquen en quatre grans eixos: habitatge, formació, ocupació i mobilitat.

Ha estat respecte de les mesures d’habitatge que la candidata socialista ha posat l’accent, recordant que “els problemes d’habitatge afecten de forma especial als joves que es volen emancipar i que tenen dificultats per poder pagar un lloguer”.

D’aquesta manera, Armengol ha anunciat, a més dels més de mil pisos buits recuperats de bancs i fons d’inversió que es destinaran a lloguer jove social, el compromís d’assumir la fiança dels lloguers per als joves amb rendes inferiors als 28.000 euros.

Respecte de la formació, la secretària general del PSIB-PSOE ha recordat com aquesta legislatura es varen abaixar les taxes universitàries, “gràcies a la proposta dels joves socialistes”, i ha anunciat per a la pròxima legislatura la gratuïtat, de manera progressiva, de les primeres matrícules universitàries, amb l’objectiu “d’ajudar que la Universitat de les Illes Balears sigui molt més equitativa per a tothom”.

A més de la formació universitària, el compromís s’estén a la Formació Professional. En aquest sentit, Armengol s’ha compromès amb 3.000 noves places de Formació Dual i 3.000 noves places de Formació Professional de grau mitjà i superior.

En matèria d’ocupació, la candidata ha insistit en la importància que els joves es continuïn formant al llarg de la seva vida i que, per això, “formació ha d’anar lligat a feina”, com ja s’ha fet aquesta legislatura contractant 1.600 joves qualificats, un programa “amb una reinserció en el mercat laboral que ha estat un èxit absolut, però volem anar més enllà”, ha explicat Armengol.

El compromís amb l’ocupació dels joves, ha exposat la candidata socialista, també passa per garantir sis mesos de feina als titulats superiors, universitaris o de formació professional, que no hagin trobat una feina dins el primer any després d’haver-se titulat, perquè “volem que el talent pugui quedar aquí”.

En darrer terme, Armengol s’ha centrat en la sostenibilitat i en la necessitat d’apostar “per un transport col·lectiu eficient energèticament” i per això, les mesures s’encaminen a “fidelitzar els joves” en l’ús del transport públic, amb mesures que ja estan vigents, com la gratuïtat a Mallorca d’aquest transport per als menors de 12 anys i augmentar dels 26 als 30 anys el perfil jove per viatjar amb descomptes.

Per a la pròxima legislatura, Armengol s’ha compromès a implantar una tarifa plana per als joves d’un màxim de 25 euros al mes aplicable a tota la xarxa de transport públic. Si es viatja menys, es pagarà menys.

Per poder dur a terme aquestes mesures, la candidata a la reelecció ha fet un clam a la mobilització “de forma molt especial dels joves de les nostres illes”, perquè “no només ens jugam el present, sinó també el futur”, i ha demanat específicament el vot per al partit socialista perquè, ha dit, és el partit “que sempre ha apostat pel futur i el progrés i el que està decidit i és coherent en la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del territori i el medi ambient.”

En l’acte de presentació de les mesures per als joves també ha intervingut la candidata socialista al Parlament Europeu, Alícia Homs, qui ha qualificat de “crucials per al futur dels joves” les eleccions a la institució comunitària.

Homs ha ressaltat el compromís que Europa sempre ha mantingut amb els joves, però “ha de fer més”, ha insistit. Per això, els socialistes proposen, d’una banda, “més inversió en Erasmus i en el programa Garantia Juvenil” i, de l’altra, “la creació d’una prestació d’atur que complementi la pròpia de cada Estat i un salari mínim europeu que ofereixi estabilitat”.

Respecte de les propostes en matèria de sostenibilitat, Homs ha destacat l’aposta per un Green Deal que faci possible que “l’any 2050 no hi hagi més contaminació”.

Comments are closed