El PSIB-PSOE corrobora “el suport del Govern d’Espanya a les Illes Balears, no només amb visites de ministres, sinó també amb fets i recursos”

Els socialistes denuncien que el PP “ha donat l’esquena a la ciutadania” i reclamen a Company “que doni la cara i expliqui a les empreses i autònoms de les illes per què no vol que rebin les ajudes”

El PSIB-PSOE ha destacat el suport del Govern d’Espanya a les Illes Balears amb les visites de tres ministres “fonamentals”, un suport que no només s’ha mostrat “amb la seva presència i explicacions, sinó també amb fets i recursos econòmics”, tal com ha remarcat la portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa.

Costa, en aquest sentit, ha reivindicat el “mètode Armengol de la negociació política” com la manera més positiva de treballar per a les Illes i ha insistit en el fet que “mentre alguns fan remor i crítica fàcil, d’altres continuam fent feina per fer front a la pandèmia i afavorir la recuperació”.

Respecte d’aquestes visites, Costa ha destacat que la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, avançàs l’impuls de la vacunació per a l’abril i l’anunci que el certificat de vacunació es pugui posar en marxa el juny, dues “notícies molt esperades per avançar en la lluita contra el virus i garantir una mobilitat més segura”.

Pel que fa a la visita del ministre de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, la socialista ha realçat la signatura de “convenis fonamentals” per mitjà dels quals el ministeri aportarà 20 milions d’euros en quatre anys per finançar prop de 1.000 nous habitatges socials a Balears, 530 a Can Escandell i 131 a la ciutat d’Eivissa, 245 a Mallorca i 100 a Menorca.

Per a Costa, aquest compromís evidencia la “clara aposta de l’Estat per l’habitatge públic”, la qual se suma a la feina feta els darrers sis anys pel Govern per construir més habitatge social i facilitar-ne l’accés a través de les mesures previstes a la Llei d’Habitatge.

En darrer terme, la portaveu parlamentària ha ressaltat el compromís de la ministra de Treball, Yolanda Díaz, per allargar els ERTO, la principal eina de protecció dels llocs de feina, més enllà del 31 de maig i fins que sigui necessari.

En aquest context, Costa ha recordat que d’ençà que va començar la pandèmia, l’Estat ha invertit a Balears 7.500 milions en ajudes i prestacions, als quals s’han de sumar els més de mil que va validar el Congrés dijous. “Mai un Govern de l’Estat havia destinat tants de recursos a les nostres illes, i molt manco en tan poc temps”, ha posat de relleu.

“A l’hora de la veritat, el PP ha donat l’esquena a les empreses”

De fet, respecte de la convalidació del decret de les ajudes dijous al Congrés, la portaveu adjunta dels socialistes, Sílvia Cano, ha lamentat “la clamorosa abstenció del PP”, amb la qual cometen “una irresponsabilitat que es recordarà durant molt de temps”.

Respecte d’això, Cano ha dit que esperava “responsabilitat, lleialtat institucional, altura de mires i suport explícit del principal partit de l’oposició al nostre teixit productiu, i no una abstenció amb la qual es posen, una vegada més, de perfil”.

Cano, a més a més, ha criticat que, amb aquesta abstenció, Company confirma que “es desentén de la recuperació econòmica de les Illes i que a l’hora de la veritat, dóna l’esquena a les empreses” i li ha recordat que “el suport es demostra votant a favor de mesures positives per al sector”, i no només darrere d’una pancarta.

Aquest fet, juntament amb l’intent del PP de boicotejar al Congrés i al Parlament Europeu els fons europeus, evidencien que els de Company “estan amb l’estratègia nacional del quant pitjor, millor, i que han canviat el SOS Turisme pel SOS Ayuso”.

En aquest punt, Cano ha tornat a demanar a Company “que doni la cara i expliqui davant dels empresaris, les pimes i els autònoms per què no vol que rebin ajudes en el moment en què més les necessiten”.

Finalment, Cano ha lamentat “que la ciutadania ja no pot comptar amb el principal partit de l’oposició”, recordant que “han ridiculitzat cada mesura posada en marxa per contenir el virus, que no han mostrat suport a les dades sanitàries quan són bones, que varen intentar retardar l’inici del curs escolar, que no han dit res sobre el fet que les residències faci temps que estan lliures de contagis i que han renunciat a la feina constructiva deixant buida la seva cadira al pacte de reactivació”.

Comments are closed