Cosme Bonet: “Prohens té més interès a donar resposta a les instruccions de Feijóo i Tellado que no als interessos de la ciutadania de Balears”

El PSIB-PSOE ha fet una crida a la mobilització de l’electorat progressista de cara a les eleccions europees del 9 de juny i ha advertit de les conseqüències del vot del PP que provoca la pèrdua de 38,5 milions d’euros per Balears

El PSIB-PSOE ha reunit avui horabaixa la Comissió Executiva Permanent per analitzar la situació política actual. El secretari d’Organització, Cosme Bonet, ha fet balanç de la campanya “Recupera el futur”, amb la qual el Partit Socialista està donant participació a la militància per escoltar-la després dels primers 8 mesos del Govern PP-Vox.

Una campanya que per al dirigent socialista ha tengut una important resposta de la militància i de la qual “constatam que la ciutadania té unes preocupacions pel seu futur que no es corresponen amb les obsessions ideològiques de PP i Vox”.

En primer lloc, Bonet ha criticat la manca de projecte polític del Govern Prohens, el qual “s’ha entregat a l’agenda política de la ultradreta, destruint consensos històrics sobre els quals es fonamentava la nostra autonomia”. Mostra d’això és que “les úniques obres i projectes en positiu són resultat de la gestió heretada del govern anterior”.

Una altra de les característiques d’aquests vuit mesos, segons Bonet, són els enfrontaments entre socis, marcats pel conflicte en l’aprovació dels pressuposts autonòmics i la gravíssima crisi institucional provocada per PP i Sa Unió a Formentera.

Bonet també ha denunciat el seguidisme de les instruccions del carrer Gènova de Madrid, assegurant que “Marga Prohens té més interès a donar resposta a les instruccions d’Alberto Núñez Feijoó i Miguel Tellado que no als interessos de la ciutadania de Balears”.

A més a més, el secretari d’Organització ha lamentat que “Prohens representa un retorn a la dreta i el PP de sempre, el de la depredació del territori, de l’eliminació dels límits al creixement desenfrenat i a l’increment de la saturació, deixant de banda allò que és imprescindible com són els drets laborals dels treballadors i les treballadores”.

La campanya “Recupera el futur” continuarà aquesta setmana a Eivissa, la setmana que ve a Menorca i en els pròxims dies als municipis de més de 20.000 habitants de Mallorca.

La Comissió Executiva també ha fet una crida de cara a les eleccions europees del 9 de juny. “Feim una crida al votant progressista perquè es mobilitzi, hem de recordar que al voltant d’un 70% de la normativa que aprovam està influïda pels acords presos a les institucions europees, i tenim el perill que la ultradreta tengui més pes que mai i marqui des d’Europa les polítiques que hem de fer en diferents matèries”.

Per part seva, la portaveu del PSIB-PSOE i diputada al Congrés, Milena Herrera, ha posat de manifest que “tenim un PP destructiu que només té l’objectiu de fer caure el Govern d’Espanya”.

Un exemple d’això és la votació de fa uns dies al Senat, on el PP va vetar per segona vegada la senda de dèficit que obligarà a les comunitats autònomes i els ajuntaments, majoritàriament governats pel PP, a ajustar-se a objectius més exigents.

De fet, les comunitats autònomes perdran una capacitat d’endeutament de més de 1.500 milions d’euros, la qual cosa per a Balears suposa una pèrdua de finançament de 38,5 milions d’euros. “Davant això, el PSIB-PSOE exercirà el seu control a totes les institucions per veure com s’aplica aquesta reducció i en què es retalla, perquè això afectarà la ciutadania”; ha advertit Herrera.

Malgrat tot, la portaveu socialista ha avançat que el Partit Socialista continua millorant la vida de la gent. “Ja tenim dades històriques de gent fent feina, s’han incrementat les pensions, el salari mínim, tenim una economia que creix per damunt de la mitjana europea i ara consolidarem aquesta majoria parlamentària gràcies a la llei d’amnistia, la qual dona una oportunitat al país per tornar al diàleg i a la convivència”.

Herrera també ha avançat l’agenda legislativa en matèria de drets, la qual passa per la llei orgànica contra la tracta anunciada pel president Pedro Sánchez el passat 8 de març, enfocada en la sensibilització i la protecció de les víctimes de la tracta.

També es treballarà en la llei contra la prostitució, com a aposta ferma del PSOE com a partit abolicionista, i la llei de paritat i representació equilibrada de dones i homes, la qual ja està en tràmit. Finalment, Herrera també ha posat el focus en la llei de famílies, la qual suposarà un increment de les prestacions per criança, que donarà un estatus de protecció a les famílies monoparentals i nombroses i equipararà els drets de les parelles de fet amb els matrimonis.

Comments are closed