El PSIB-PSOE demana a Prohens si està disposada a explicar la seva gestió de l’expedient de les mascaretes i espera un informe d’Advocacia sobre la caducitat d’aquest

Iago Negueruela adverteix que el Govern està preparant una legislació a la carta dels promotors immobiliaris, amb la modificació de diferents lleis

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha recordat que el PSIB-PSOE és “el partit que més explicacions ha ofert, amb papers, a Balears i a Madrid”, per la qual cosa ha avançat que “ens agradaria aclarir què té a dir el PP i si Prohens està disposada a donar les explicacions que ha de donar en comissió d’investigació”.

El portaveu socialista ha assegurat que “el Partit Socialista donarà les explicacions on faci falta les vegades que sigui necessari, no tenim cap problema amb cap comissió d’investigació”, tot recordant que precisament el PSOE ja va registrar al Congrés dels Diputats una comissió d’investigació perquè tothom expliqui la seva gestió.

Així i tot, Negueruela ha advertit que “el PP ha de dir ja com està l’expedient de reclamació dels doblers, perquè el Govern anterior el va deixar llest per reclamar les quantitats i ara mateix no sabem com està, perquè ningú de l’Advocacia ha fet cap informe dient en quin estat es troba”. De fet, els càrrecs del Govern han assegurat que l’expedient no ha caducat, però que tal vegada se n’ha de fer un altre.

En qualsevol cas, el Grup Parlamentari Socialista continua centrat a donar solució als problemes de la ciutadania. Un d’ells és la destrucció del territori, davant el qual Negueruela ha expressat la seva preocupació perquè “tornam a veure senyals d’un PP depredador del nostre territori que, darrere de petits anuncis, planteja un clar full de ruta de modificar lleis importants en matèria mediambiental”, com la intenció d’aixecar la prohibició de venda de nous vehicles dièsel a partir del 2025 o la intenció de modificar la Llei de Residus.

En aquest sentit, Negueruela ha denunciat com “s’estan accelerant a través del suposat decret llei de depredació administrativa tots aquests temes, per la qual cosa tenim cada vegada més por que es faci una legislació a la carta dels promotors immobiliaris”.

Aquesta mateixa setmana s’ha pogut escoltar als promotors de com s’ha de fer la llei òmnibus, la qual cosa ha estat titllada pel portaveu socialista de “màfia de poder per fer por a la gent que fa feina en la protecció del territori”.

En relació amb la sentència de Muleta II, Negueruela ha criticat que “resulta graciós que els que han classificat totes les illes com a edificables ara siguin els que parlin de sentències per desclassificar”, a la qual cosa ha afegit que “el PP diu que no sap d’on treure els 100 milions d’euros per pagar-la, però si renuncien a la segregació lingüística tendran pràcticament els 80 milions d’euros a l’any que costarà aquesta mesura”.

Finalment, el portaveu parlamentari socialista ha anunciat que la seva pregunta a la presidenta durant la sessió de control de demà anirà adreçada a l’àmbit turístic, tenint en compte que les illes arribaran als 20 milions de turistes quan l’anterior Executiu va dir que 16 eren massa.

“Prohens diu que vol 20 milions de turistes, però a la vegada diu que no hi ha treballadors a bastament, la qual cosa suposarà una sobreexplotació dels treballadors”, ha conclòs Negueruela.

Comments are closed