El PSIB-PSOE reivindica el feminisme com la millor eina per avançar com a societat

Les dones del Partit Socialista han desplegat una lona a la seu del PSIB-PSOE per sumar-se a la commemoració del 8 de març

El PSIB-PSOE s’ha sumat a la celebració del 8 de març, Dia Internacional de les Dones, amb el desplegament d’una pancarta a la seu de la formació, en la qual han participat les dones del partit, des dels principals càrrecs i orgànics, i amb la qual “es tracta de reivindicar més feminisme per millorar la nostra democràcia i per avançar”.

Així ho ha explicat la secretària d’Igualtat del PSIB-PSOE, Sílvia Cano, qui ha tengut un record per les dones que han obert camí, per les que han romput sostres de vidre i per totes les fites aconseguides per les dones, conscient de les amenaces “que tenim al nostre voltant i que són reals i estan a les institucions, de la mà d’una ultradreta negacionista de la violència masclista que condiciona polítiques al Govern, imposa pins parentals i nega la importància de la coeducació a les escoles per suprimir rols i estereotips sexistes”.

Davant els retrocessos que suposen els governs de dreta i ultradreta, Cano ha reivindicat els avanços que suposen les polítiques que desenvolupa el Govern d’Espanya i que milloren el dia a dia de les dones, com la reforma laboral, l’ampliació dels permisos de maternitat i paternitat o l’increment del salari mínim interprofessional, el qual cobren 6 de cada 10 dones que es veuen beneficiades directament de la seva pujada. “Això ha provocat que l’escletxa salarial es redueixi en els darrers anys, per la qual cosa hem de continuar en aquesta senda de progrés, drets socials i polítiques de conciliació”.

La secretària d’Igualtat també ha volgut posar el focus en els reptes que queden per assolir, com el de la violència masclista i sexual que pateixen les dones pel fet de ser dones, la conciliació, el fet que les cures recaiguin majoritàriament en les dones o el repunt en la taxa d’inactivitat de les dones perquè són les que queden a casa cuidant les persones majors, dependents o dels infants.

A més a més, Cano també ha expressat el suport del Partit Socialista a les cambreres de pis, compartint les seves “legítimes i justes reivindicacions per poder anticipar la seva jubilació, de la mateixa manera que exigim al Govern l’estudi de càrrega de feina de les cambreres de pis perquè és una obligació que tenen els hotelers i que no estan complint, la qual cosa no es pot demorar ni un dia més perquè està en joc la salut laboral de 20.000 treballadores”.

Amb tot, la secretària d’Igualtat ha denunciat un clar retrocés al Govern, on avui mateix la directora de l’IBDona ha reconegut que no coneix la futura Llei de Conciliació, la qual tampoc està pactada amb els sindicats.

Finalment, Cano ha destacat que “avui dia el vicepresident del Govern, Antoni Costa, encara no ha estat destituït per haver contractat per a l’IBETEC un agressor sexual, sabent aquesta situació perquè havia estat expulsat de la UIB, amb la qual cosa s’envia un mal missatge per al conjunt de les dones perquè legitima i empara la cultura de la violació”.

Per part seva, la secretària general dels Socialistes de Mallorca, Catalina Cladera, ha reivindicat que “queden molts avanços per aconseguir en la igualtat real entre dones i homes, en l’àmbit laboral, social i familiar, per la qual cosa la igualtat és molt necessària perquè la societat avanci i sigui millor”.

En aquest sentit, ha recordat que “els socialistes sempre hem estat, hi som i hi serem, i avui és important que a tots els pobles i indrets de Mallorca la gent se sumi a celebrar el 8 de març i vagi a les manifestacions convocades pel moviment feminista”.

En qualsevol cas, Cladera s’ha compromès al fet que “continuarem lluitant i demanant a tota la societat que reaccioni davant el retrocés i la involució que suposa que els ultres hagin arribat a les institucions, perquè no poden donar res per consolidat”.

A més de Cano i Cladera, també han participat en l’acció commemorativa del 8M Alícia Homs, Mercedes Garrido, Antònia Sastre, Milena Herrera, Patrícia Gómez, Nati Francés, Rosario Sánchez, Amanda Fernández, Maria Antònia Truyols, Xisca Gamundí, Joana Maria Adrover i Marina Cabrera.

Comments are closed