El PSIB-PSOE demana als grups parlamentaris que donin suport al decret de mesures extraordinàries per pal·liar els efectes de la guerra a Ucraïna

Pilar Costa també ha demanat al president del Consell d’Eivissa que “doni la cara i expliqui per què es va fer una actuació amb els informes tècnics en contra” en relació amb un presumpte cas de corrupció a la institució

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha anunciat que el seu grup donarà suport dimarts que ve a la convalidació del decret llei de mesures extraordinàries i urgents per pal·liar la crisi econòmica i social produïda per la guerra a Ucraïna i ha demanat a la resta de grups parlamentaris “responsabilitat i altura de mires” per aprovar el paquet de mesures, dotat amb 100 milions d’euros.

“Demanam als grups parlamentaris suport al decret llei, especialment al PP, perquè tengui altura de mires i responsabilitat per posar-se al costat de les solucions i no estar dient sempre que no a tot”, ha expressa Costa.

La socialista ha recordat que aquest pla, com també el pla estatal de 16.000 milions d’euros,  “evidencia que els govern de les Illes Balears i el d’Espanya no es posen de perfil, sinó que afronten els problemes de cara, fent costat a la ciutadania”.

És per això que la portaveu ha insistit al PP perquè “no desaprofiti la nova oportunitat que se’ls presenta per demostrar que estan devora la gent, els treballadors, les empreses i els autònoms”.

Així mateix, Costa ha reiterat el compromís dels socialistes per empènyer per sortir d’aquesta crisi provocada per la guerra. “Estam segurs que, tot i les dificultats i la complexitat de l’escenari actual, en sortirem endavant amb l’esforç de tots i totes”, alhora que ha realçat que tot i la incertesa, les xifres d’atur i afiliació “avalen que l’activitat econòmica segueix funcionant”.

Presumpte cas de corrupció que afecta el president del Consell d’Eivissa

Pel que fa a l’actualitat política, la portaveu socialista ha valorat el presumpte cas de corrupció que afecta el president del Consell d’Eivissa per una adjudicació d’un contracte per valor més de 250.000 euros executada amb informes en contra de la intervenció.

“Avui s’ha fet públic que la Fiscalia està investigant una denúncia de presumpta corrupció en l’adjudicació d’uns contractes al Consell d’Eivissa que implicarien el seu president, Vicent Marí, qui també és diputat al Parlament”, ha explicat Costa.

És per aquest motiu que la portaveu ha demanat al PP i al mateix president del Consell d’Eivissa “que donin la cara i totes les explicacions posant-se a disposició de la Fiscalia i dels ciutadans”.

Aquests fets, tal com ha exposat la socialista, varen ocórrer durant l’Estat d’Alarma, l’any 2020, i la Federació Socialista d’Eivissa ja va denunciar i advertir en el seu moment que s’estava aprofitant la situació per fer una adjudicació que “anava en contra de la legalitat vigent, tal com havia advertit la intervenció i que ara sembla que té aparença de ser delictiva”.

Per tot plegat, Costa ha dit que els socialistes “esperen la reacció del Consell i que el senyor Marí doni la cara i expliqui per què es va fer aquesta actuació amb els informes tècnics en contra”.

Fi de les mascaretes en interiors

Finalment, la portaveu socialista ha aplaudit que el Govern d’Espanya proposi a les comunitats autònomes que el 19 d’abril s’aixequi l’obligatorietat de dur mascaretes als interiors.

“Ens alegram que arribi aquesta mesura, perquè si arriba vol dir que estam en la desescalada”, ha exposat Costa, qui també ha volgut agrair la ciutadania “pel seu comportament exemple durant més de dos anys de mesures sanitàries”. Tot i això, la socialista ha demanat “mantenir la prudència dins la nova normalitat”.

Comments are closed