Martí March: “Només quan governa l’esquerra s’han assolit avenços educatius perquè cada vegada que governa la dreta, l’Educació queda estancada”

El PSIB-PSOE ha explicat a la militància la ‘Llei d’Educació punt per punt’ que ha comptat amb el conseller d’Educació i FP del Govern de les Illes Balears, Martí March; la secretària d’Educació del PSIB-PSOE, Amanda Fernández, i la secretària d’Educació i FP del PSOE, María Luz Seijo

Els Socialistes de les Illes Balears han organitzat un acte aquest dilluns per explicar a la militància i, tant de manera presencial com telemàtica, la primera Llei d’Educació de les Illes Balears, recentment aprovada al Parlament de les Illes Balears, amb les ponències del conseller d’Educació i FP del Govern de les Illes Balears, Martí March; la secretària d’Educació del PSIB-PSOE, Amanda Fernández, i la secretària d’Educació i FP del PSOE, María Luz Seijo.

D’aquesta manera, March ha exposat que “els indicadors educatius han millorat significativament des del 2015 quan ens vàrem trobar un sistema educatiu crispat on l’expresident del Govern de les Illes Balears va ser capaç de treure més de 100.000 persones al carrer per l’Educació”, i hi ha afegit que “nosaltres hem aconseguit pau social a les escoles i estam millorant l’Educació d’aquesta comunitat autònoma dia a dia”.

Així, el socialista ha incidit que “hem fet una aposta ferm per l’Educació des del Govern de les Illes Balears, ja que només quan ha governat l’esquerra s’han assolit avenços educatius perquè cada vegada que ha governat la dreta, l’Educació ha quedat estancada”. “L’objectiu és continuar fent bots qualitatius per posar Balears en una situació òptima per tenir una societat més i millor formada, més cohesionada i amb més capacitat de resposta”, ha expressat March.

March ha subratllat que “hem passat de 700 milions d’euros el 2016 a pressupostar més de 1.000 milions d’euros per a Educació i a tenir el compromís amb la Llei d’Educació de què el pressupost per a Educació sigui almenys un 5 % del PIB”. També, ha destacat que “la Llei fa de l’educació 0-3 anys una etapa educativa, dona autonomia als centres i valora la carrera professional docent, entre d’altres”.

Per la seva banda, Seijo ha expressat que “per a nosaltres és molt important reforçar l’equitat, lluitar contra la segregació i incorporar la igualtat real i efectiva als centres educatius per parlar de problemes reals com és la violència de gènere, d’una societat diversa amb diferents identitats i no hem de mirar cap a altra banda”.

Seijo ha posat en valor que “hi ha altres partits que volen acabar amb molts de drets i llibertats que ens ha costat tant obtenir i no ho podem permetre”, i hi ha aprofitat per dir que “els alumnes i les alumnes es mereixen una educació de qualitat amb principis i inclusiva”.

Finalment, Seijo ha incidit que “el Govern d’Espanya està fent una aposta ferm per l’Educació i això implica un esforç econòmic perquè tots els projectes tirin endavant”. “Des que el Partit Popular va deixar de governar hem incrementat un 140% el pressupost en Educació i volem que continuï augmentant per apostar més encara per l’educació 0-3, per la digitalització i per la Formació Professional”, ha conclòs.

Comments are closed