El PSIB-PSOE assegura que els governs progressistes aposten per estar al costat de la gent posant en marxa mesures de protecció social i econòmica des del diàleg

Silvia Cano: “Reiteram que necessitam una oposició que estigui a l’altura de les circumstàncies, disposada a fer feina i que vulgui fer un cordó sanitari a la ultradreta per aïllar-la”

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha assegurat aquest dilluns que tant el Govern d’Espanya com el Govern de les Illes Balears han estat a “l’altura de les circumstàncies” i no “s’han posat de perfil davant un conflicte internacional” i hi ha afegit que “els governs progressistes estan apostant per estar al costat de la gent, per posar en marxa mesures de protecció social i econòmica i ho fan amb un diàleg permanent amb empresaris, sindicats i institucions”.

D’aquesta manera, la socialista ha expressat que “el Partit Popular torna a treure la seva recepta miraculosa de baixada dels impostos que independentment del context social i econòmic no canvia”. “Estam parlant d’una situació extraordinària i excepcional on famílies i treballadors necessiten una resposta imminent i la proposta del PP és abaixar els impostos 12 euros cada mes d’aquí a un any a les rendes menors de 30.000”, ha incidit la portaveu adjunta.

Així, Cano ha insistit que “si el Partit Popular vol una baixada indiscriminada dels impostos que diguin les conseqüències que tindria la seva proposta, com afectaria la seguretat pública, a l’educació, a la revalorització de les pensions, a la sanitat, als serveis públics i al finançament de les comunitats autònomes?” i hi ha aprofitat per destacar que “el model socialista és apostar per una baixada selectiva dels impostos i enfortir la capacitat adquisitiva de les rendes més vulnerables com ja ha fet i està fent el Govern de Pedro Sánchez”.

“No hem d’anar molt enrere per veure com afecten les retallades del Partit Popular a la ciutadania perquè quan governaven la senyora Núria Riera anunciava les retallades a les rodes de premsa i varen acomiadar a treballadors sanitaris i professors de manera indiscriminada”, ha recordat Cano qui ha posat en valor que “el dia que la presidenta del Govern de les Illes Balears anunciava una injecció de 18 milions d’euros a la sanitat pública, la senyora Ayuso acomiadava 6.000 sanitaris a Madrid”.

Cano ha subratllat que “s’ha tornat a posar de manifest que hi ha dues fórmules de resposta a una crisi: tenim governs progressistes que aposten per la gent i per enfortir els serveis públics: i tenim un Partit Popular que l’únic que fa és criticar i demanar una baixada indiscriminada i generalitzada d’impostos”.

La portaveu adjunta també ha aprofitat per destacar que “aquest cap de setmana s’ha ratificat al senyor Feijóo com a nou líder del PP un  partit on canvien les cares, però no canvia el fons”, i hi ha afegit que “de moment tenim dues coses clares: Feijóo segueix el pas marcat pel senyor Abascal, pactant un govern amb la ultradreta, i fa un silenci sepulcral davant la corrupció de la senyora Ayuso”.

Dades històriques d’atur i afiliació

D’altra banda, la socialista ha volgut comentar les dades d’afiliació a la Seguretat Social i d’atur a les Illes Balears. “Balears és la comunitat autònoma que lidera la caiguda de l’atur durant el mes de març amb 33.498 persones aturades manco que fa un any i lidera, també, el creixement de l’afiliació a la Segurat Social respecte a març de 2021 amb un 11,4% més.

“Una situació que també es trasllada a Espanya que un altre pic ha batut xifres rècord positives malgrat la guerra de Putin. L’ocupació continua creixent  malgrat aquesta incertesa econòmica i aquesta ocupació a més és de major qualitat gràcies a la Reforma Laboral”, ha exposat Cano qui ha recordat que el Partit Popular no va donar suport “a una Reforma Laboral que millora les condicions de feina dels treballadors i treballadores”.

Finalment, Cano ha posat en valor que “gràcies a la Reforma Laboral augmenta l’estabilitat laboral i es redueixen en gran mesura els contractes de curta durada, gràcies a una reforma que està afectant milers de treballadors d’aquestes illes que poden millorar les seves condicions laborals”.

Comments are closed