Pilar Costa: “Demanam al PP que es posi del costat de la defensa de la sanitat pública, que és el que demanen els ciutadans i ciutadanes”

La portaveu parlamentària socialista creu que “el PP ha de reflexionar sobre la sanitat pública que vol” i ha posat d’exemple que els pressupostos de les Illes Balears han apostat any rere any per enfortir els serveis públics

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha demanat al PP de les Illes Balears que es posicioni clarament al costat de la sanitat pública, després de la manifestació multitudinària d’ahir a Madrid, una manifestació “en defensa de la sanitat pública, que no anava de partits polítics, sinó de defensar els serveis públics”.

“Demanam al PP que es posi del costat de la defensa de la sanitat pública, que és el que demanden els ciutadans i ciutadanes”, ha reiterat Costa, alhora que ha demanat al principal partit de l’oposició “que reflexioni sobre la sanitat pública que vol”, perquè “Ayuso aposta per uns serveis públics el més febles possible”.

A parer de Costa, la gestió de la sanitat pública per part de la presidenta de la Comunitat de Madrid, exemple de gestió també per part del PP de les Illes Balears, “és una manera molt subtil de desmantellar els serveis públics, perquè acaba fent negoci a l’altre costat de la barrera”. Així, la portaveu ha criticat durament que el PP doni l’esquena “a allò que va posar de manifest ahir la ciutadania”.

Per a Costa, aquest debat sobre el model de sanitat pública que defensa cada Comunitat Autònoma té a veure amb els pressupostos públics de cada regió. Respecte d’això, la socialista ha recordat que el Govern de les Illes Balears ha aprovat any rere any uns comptes públics amb partides rècord per a la sanitat pública, amb contractacions de personal “com mai no s’havien vist”.

“Fa anys que a Balears defensam que és necessari tenir uns serveis públics forts, i haver-los tengut ens ha permès gestionar la crisi sanitària més important que hem viscut”, ha recordat, emfasitzant els dos models de gestió de l’esquerra i la dreta.

Pressupostos de les Illes Balears per a 2023 al ple del Parlament

Pel que fa al ple del Parlament de demà, en el qual es debatran les esmenes a la totalitat dels Pressupostos Generals de la Comunitat Autònoma per a 2023, Costa ha recordat que són els més alts de la història de les Illes Balears, amb més de 7.133 milions d’euros, i que més de la meitat es destinarà a polítiques socials.

Respecte de les esmenes a la totalitat, Costa les entén com “dir que s’està en contra del pressupost més elevat de la comunitat, que tornen a incorporar el factor d’insularitat, els fons europeus i que aposten per millorar la mobilitat, les polítiques d’habitatge o les infraestructures educatives i sanitària”.

Finalment, la socialista, i en la vista posada a la tramitació parlamentària una vegada superar el debat de demà amb el previsible rebuig de la cambra a les esmenes a la totalitat, ha fet una crida a l’oposició “perquè faci un debat el més positiu possible”.

Recursos addicionals

Comments are closed