El PSIB-PSOE critica “el despropòsit i falta de respecte a la ciutadania” que suposaria tornar al model de finançament de 2002 que proposa el PP

Pilar Costa: “Tornar al model d’Aznar suposaria per a les Illes Balears una passa enrere que no ens podem permetre”

El PSIB-PSOE considera un “despropòsit i una falta de respecte a la ciutadania de les Illes Balears” la proposta del PP de tornar al model de finançament de 2002, un model “de fa vint anys i que perjudica la nostra Comunitat Autònoma”.

Així s’ha expressat la portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, després de la Junta de Portaveus, emfasitzant que “tornar al model d’Aznar suposaria per a les Illes Balears estar més de vint punts per sota de la mitjana i una passa enrere que no ens podem permetre”.

La socialista, així mateix, ha destacat que “enfront de les propostes en positiu del Govern, trobam un PP que ha evidenciat que no té projecte per a les Illes”, amb propostes “que suposarien tornar enrere vint anys”.

Relacionat amb aquesta qüestió, Costa ha posat de manifest “les interessants intervencions” manifestades a la cloenda de la I Cimera Illes Balears – Comunitat Valenciana “per anar tots de la mà per millorar aquest sistema de finançament”, recordant que els socialistes reclamen la seva revisió, tot i les millores que va suposar el sistema aprovat el 2009 pel govern de José Luis Rodríguez Zapatero.

Crítiques al seguidisme de la ultradreta que fa el PP

Costa també ha informat que la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, compareixerà en el Parlament la pròxima setmana per informar sobre la resolució judicial envers vel brot dels joves peninsulars.

Així mateix, la socialista ha explicat que cap grup no ha donat suport a les peticions de compareixença de la presidenta Armengol formulades per PP i Vox per a la mateixa qüestió.

Respecte d’això, la portaveu ha lamentat que, de cada vegada més, “el PP faci seguidisme de Vox”, un fet que “no ajuda gens a remar en la mateixa direcció per lluitar contra aquesta pandèmia”.

“Demanam responsabilitat al PP com a partit majoritari de l’oposició, perquè deixi de fer seguidisme a la ultradreta i, en lloc de sumar-se a un circ, se sumin a la reactivació de les nostres illes, com ja fan altres partits que no donen suport al Govern els quals, tot i les discrepàncies que hi puguin haver, aporten el seu gran d’arena per formar part de la solució”.

Comments are closed