El PSIB-PSOE presentarà mocions als municipis per combatre els discursos d’odi i impulsar els drets del col·lectiu LGTBI

La moció es presenta amb motiu del Dia Internacional contra l’LGTBIfòbia que es celebra cada 17 de maig desde 2009 al nostre país 

Els i les Socialistes de les Illes Balears presentaran una moció als ajuntaments amb motiu del Dia Mundial contra la LGTBIfòbia per seguir posant l’accent en la igualtat i aconseguir una plenitud de drets per al col·lectiu LGTBI i combatre els discursos d’odi.

El 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, data en la qual l’Assemblea General de l’OMS va eliminar l’homosexualitat de la llista de malalties mentals, posant fi, amb això, a la percepció internacionalment institucionalitzada de l’homosexualitat com una “malaltia susceptible de ser curada”. Això va ocórrer al 1990. Al nostre país el Govern va adoptar oficialment aquest Dia Internacional l’any 2009.

Amb el lema “Els nostres Cossos, Les nostres Vides, Els nostres Drets”, les organitzacions internacionals per a la defensa dels drets del col·lectiu LGTBI que formen part d’ IDAHO, reclamen el dret de totes les persones a expressar lliurement l’orientació i la identitat sexual sense sofrir per això cap mena de violència ni discriminació, exigint, a més, la fi de les teràpies de conversió i de l’esterilització forçada de les persones trans i intersexual.  

Amb aquesta moció, el PSIB-PSOE insta als ajuntaments a augmentar i posar en marxa els serveis de proximitat per a l’atenció a les víctimes de LGTBIfòbia.

A més, la moció socialista vol impulsar i/o establir xarxes de col·laboració amb les organitzacions del col·lectiu que són molts de casos l’avantguarda de l’atenció a les víctimes i realitzar campanyes de formació i sensibilització per a reduir la infra-denúncia i a la llarga els delictes d’odi en els municipis.

Comments are closed