Alfonso Rodríguez: “La dreta no vol parlar dels avenços socials del darrer mes i mig perquè amb ells mai no haurien estat possibles”

El portaveu del PSIB-PSOE ha realçat la nova reforma laboral i la pujada de les pensions com a fites fonamentals que beneficiaran milers de ciutadans de les Illes Balears

El PSIB-PSOE ha celebrat, en sessió ordinària, una nova Comissió Executiva Permanent per analitzar la situació política actual i treballar en el pla d’acció de les secretaries per als pròxims quatre anys.

El portaveu del partit, Alfonso Rodríguez, ha explicat el roda de premsa els principals temes tractats a la reunió, posant especial èmfasi en reflexionar sobre els notables avenços socials que en poc més d’un mes estan suposant per a la ciutadania les polítiques engegades pel Govern d’Espanya, com per exemple la pujada de les pensions i la nova reforma laboral, que se sumen a altres fites com la pujada del salari mínim interprofessional.

Respecte d’això, Rodríguez ha dit que “entenem que la dreta no vulgui parlar d’això, perquè evidentment això que està passant en aquest darrer mes i mig mai no hauria passat amb la dreta en el Govern, perquè no va ocórrer quan governava ni hauria ocorregut d’haver seguit governant”.

Rodríguez, ha explicat, es refereix a “una nova reforma laboral que atorgarà drets a més de 50.000 treballadors i treballadores de les Illes, que veuran la possibilitat que el seu contracte temporal es converteixi en indefinit, o que farà possible que, a través de la negociació col·lectiva, faci créixer les retribucions per als treballadors”.

El portaveu socialista també s’ha referit a la pujada de les pensions, que beneficiaran més de 200.000 persones a les Illes Balears i que està essent “deu vegades superior a la pujada del 0,25% que aplicava el PP” i també a la pujada del salari mínim interprofessional, “que la dreta deia que havia de fer impossible generar ocupació i el que s’ha demostrat és precisament el contrari, a més de dignificar el treball”.

“Les dades d’ocupació ofereixen tres mesos consecutius de més ocupació que el 2019, i les xifres d’atur durant gener són les més baixes des de fa 14 anys”, ha remarcat Rodríguez. Per tot plegat, el socialista ha destacat la contraposició de models entre dreta i esquerra, evidenciant que l’esquerra  ofereix “el que és bo per a Balears perquè és bo per a la seva gent”.

Pel que fa a la reforma laboral, la Comissió Executiva també ha aprovat una resolució de suport a l’aprovació del Reial Decret, “sobre la votació del qual s’escriu molt, quan en realitat s’hauria de parlar molt més sobre què significarà per a tants de treballadors de les Illes Balears”.

“La dreta no respon a allò que realment preocupa la gent”

Rodríguez també ha lamentat que el PP no estigui en aquests acords, i ha demanat que expliqui perquè voten que “no a pujar les pensions a 200.000 pensionistes de les illes; no a una reforma laboral que garantirà convenis col·lectius, més protecció als fixos discontinus i millora de les retribucions”.

“Han votat no a tot això de la mateixa manera que varen votar que no a la pujada del salari mínim interprofessional”, ha incidit Rodríguez, posant de relleu que “la dreta no és capaç de respondre a allò que realment preocupa la ciutadania”.

Pla d’acció de la Comissió Executiva del 14è Congrés

Rodríguez també ha avançat que la Comissió Executiva del PSIB-PSOE està treballant en la redacció del pla d’acció de les secretaries per als pròxims quatre anys i que conformaran el full de ruta amb una primera mirada posada als processos electorals de 2023 i amb la conferència política prèvia.

En aquest sentit, el portaveu ha destacat com és de necessari “insistir en la mobilització i en el contacte amb els sectors perquè els eixos del nostre programa responguin a les necessitats de la ciutadania balear”. “És fonamental que insistim en el contacte sectorial per compartir-ne els eixos programàtics de cara als processos electorals de 2023”, ha conclòs Rodríguez.

Comments are closed