El PSIB-PSOE presenta una iniciativa per combatre els atacs LGTBIfòbics a Europa i a Espanya

Joan Ferrer: “Qui dona suport  a els discursos d’odi està donant per vàlid els atacs que pateixen les persones del col·lectiu LGTBI”

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha presentat en roda de premsa els assumptes que aquest dimarts es debatran al Ple del Parlament de les Illes Balears, entre els quals destaca una Proposició No de Llei, impulsada pel Grup Parlamentari Socialistes, per aturar l’escalada d’LGTBIfòbia arreu d’Europa.

D’aquesta manera, el diputat socialista Joan Ferrer, impulsor de la iniciativa, que també signen els grups parlamentaris que donen suport al govern, ha explicat que “qui recolza els discursos de l’odi està donant per vàlid els atacs que pateixin les persones del col·lectiu”. Així, Ferrer ha incidit que “posar en el centre de la política aquestes agressions és important perquè del que no es parla, no existeix”.

La Proposició No de Llei condemna l’assassinat homòfob del jove gallec Samuel Luiz, darrera víctima mortal de la LGTBIfòbia a Espanya, expressa el seu condol i solidaritat amb la seva família i amics, i desitja que es faci justícia l’abans possible per a Samuel. “Va ser assassinat per causes homòfobes, malauradament no ha estat l’únic atac, fa uns dies a Palma vàrem veure l’exclusió d’un jove LGBTI a una discoteca de Palma”, ha subratllat Ferrer.

També, la proposta condemna tots els atacs de violència física o verbal cap a les persones del col·lectiu LGTBI i que s’han produït darrerament a tots els àmbits, i insta a les administracions públiques responsables i a la societat civil a donar tot el suport a les víctimes i seguir impulsant mesures per tallar aquesta espiral d’odi.

Ferrer ha explicat que “el darrer punt de la PNL insta al Govern de les Illes Balears a què formi part de les accions necessàries per posar fre a les legislacions i actes de governs estatals, regionals o locals que suposin un retrocés en els Drets Humans, especialment aquells que s’emparin en posicions d’odi i rebuig envers el col·lectiu de persones LGTBI.

Pel que fa a altres assumptes del Ple del Parlament de les Illes Balears, la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha detallat que “demà es debatrà una proposta impulsada pel Partit Popular per rebutjar les paraules del ministre Garzón sobre les macrogranges i que des del Grup Parlamentari Socialista rebutjarem”.

“Una vegada més el PP trona a dur al ple de la cambra autonòmica un assumpte que no afecta les nostres Illes, ja que aquí no existeix el fenomen de les macrogranges, a Balears tenim un model extensiu de ramaderia amb tots els paràmetres mediambientals europeus”, ha dit Cano i hi ha afegit que “continuen preocupats en obeir les ordres que els arriben de Madrid i fer tot el que dicti el seu líder nacional que de cada vegada està més immers en una espiral de negacionisme polític.

A més a més, Cano ha exposat que “el principal partit de l’oposició ens du un tema aliè a la realitat de les balears, aliè a les realitats del camp de les Illes i que, és més bé, una defensa de les macrogranges”.  “Estaria bé que diguessin a quin municipi de les illes voldrien posar una macroganja, ja que les defensen tant”, ha interpel·lat.

Així, Cano ha dit que “aquesta mancança d’idees del PP nacional es tradueix en una mancança de projecte del PP de Marga Prohens a les illes, qui fa seguidisme absolut de Gènova, i demostren un dimarts més que no tenen propostes per millorar la vida dels ciutadans de les Illes Balears”.

El PP de Prohens vota no a la millora de les condicions dels treballadors

Pel que fa a l’actualitat política, Cano ha recordat que “el Partit Popular s’està posant d’esquena quan té l’oportunitat de millorar la vida de milers de ciutadans i ciutadanes de les Illes amb la reforma laboral”. “És el que ha fet Prohens, votant que no a una reforma consensuada que beneficiarà a més de 50.000 treballadors temporals, 13.000 dels quals són joves, que passaran a ser fixos discontinus, segons les estimacions del Govern”.

La portaveu adjunta socialista ha incidit que “una reforma laboral que des que està en vigor ha duplicat les contractacions fixes respecte al mes de gener de l’any passat” i ha concretat que “si això és possible no haurà estat gràcies al vot de Marga Prohens, que a més es duia les mans al cap en saber que a pesar de tots els esforços per tombar la reforma laboral amb els diputats trànsfugues, va sortir per un error humà dels seus”.

Finalment i en relació amb aquest tema, aquesta setmana el diputat Enric Casanova defensarà a la Comissió de Turisme i Treball una PNL de suport a la reforma laboral. “Mentre que amb el PP vàrem viure el major retall en drets socials, laborals i en l’estat del benestar gràcies al govern socialista, avançam i guanyam en drets.

Recursos addicionals

Comments are closed