El Consell Polític del PSIB-PSOE avala per unanimitat les negociacions per al Govern, de les quals “ja està pràcticament tancat el projecte polític per a Balears”

Iago Negueruela ha concretat que el programa de Govern està “100% tancat amb Podem i s’està ultimant amb MÉS”, mentre que l’organigrama “està molt avançat amb Podem i estam fent feina per incorporar a MÉS”

El PSIB-PSOE ha reunit el Consell Polític, màxim òrgan de decisió entre congressos, per donar compte de l’estat de les negociacions per al Govern autonòmic i analitzar la situació política actual.

En aquest sentit, el portaveu de la formació, Iago Negueruela, ha constatat en acabar el primer Consell Polític després de les eleccions que “una gran majoria social ha donat suport al Partit Socialista en tots els processos electorals”, la qual cosa “ha permès construir una majoria àmplia en molts ajuntaments”. Negueruela, ha recordat que el PSIB-PSOE “passa a ser la primera força en poder municipal”, fet que se suma “als resultats positius en la resta dels processos electorals”.

Amb aquest aval, Negueruela ha explicat que el Consell Polític ha avalat per unanimitat el procés de negociació que s’està duent a terme per part dels socialistes i ha traslladat el seu ànim i fortalesa a l’equip negociador i a la presidenta i secretària general, Francina Armengol, “per continuar treballant en la recerca dels acords que traslladin les distintes polítiques al conjunt de les institucions”.

De fet, el portaveu socialista ha expressat que “ja està pràcticament tancat el projecte polític per als pròxims anys a Balears”, i en concret, ha definit que “tenim el programa tancat al 100% amb Podem i pràcticament ultimat amb MÉS”.

Per això, Negueruela ha insistit en què “el més important és pactar les polítiques, els programes i el projecte que s’executarà i que ja podem dir que està tancat amb Podem i s’està ultimant amb MÉS”.

A més a més, el portaveu del PSIB-PSOE ha avançat també que “ara estam treballant en com i qui gestionarà les polítiques pactades i per incorporar al Govern als distints partits que han assenyalat que volien formar part d’aquest”.

En aquest punt, Negueruela ha dit que “amb Podem l’organigrama està molt avançat i també estam fent feina per incorporar a MÉS, però fa falta la posició d’aquesta formació per veure com l’incorporam al Govern”. Tot plegat, ha insistit Negueruela, des de la tranquil·litat que li dóna al Partit Socialista que les principals polítiques per a aquesta comunitat autònoma estiguin ja pactades”.

 

Comments are closed