Vicenç Thomàs ha estat elegit president del Parlament de les Illes Balears

PSIB-PSOE, Més per Mallorca i Unides Podem han arribat a un preacord per a la reedició d’un govern progressista, “escoltant allò que varen dir els ciutadans i ciutadanes a les urnes”

El diputat socialista Vicenç Thomàs ha estat elegit president del Parlament de les Illes Balears en el ple constitutiu de la cambra autonòmica amb 32 vots a favor el dia que s’inicia la X Legislatura.

En el seu primer discurs com a president de la cambra, Thomàs ha expressat “el vertader honor” que significa per a ell aquest nomenament i que treballarà “amb estricte respecte a les normes i amb la major voluntat de diàleg i concòrdia”. Una feina, ha emfasitzat Thomàs, que farà en “representació de tots els ciutadans i ciutadanes” de les Illes Balears.

En aquest sentit, Thomàs ha dit que “no hem d’oblidar que som una comunitat insular, amb les seves especificitats i que aquesta diversitat és part important del nostre patrimoni com a comunitat”.

Thomàs s’ha compromès també que “el Parlament funcioni i compleixi amb les seves obligacions d’activitat legislativa, control polític a l’acció de govern, intercanvi d’opinions, diàleg i recerca d’acords i solucions”, els quals, ha remarcat, són “necessaris per a la nostra societat, que encara suporta massa desigualtat i iniquitat, precarietat i manca de justícia social”.

Així mateix, Thomàs ha recordat el nou reglament de què disposa el Parlament, una normativa que es va aprovar fa uns mesos en un dels darrers plenaris de la passada legislatura, i que implicarà “més agilitat i transparència, la utilització de les noves tecnologies, més participació i una major obertura cap als ciutadans”. “Un important repte”, ha ressaltat el socialista.

El nou president del Parlament també ha aprofitat el seu discurs per recordar que la cambra és “l’expressió de la pluralitat de la ciutadania”, i que aquest “ventall ample d’opinions és part de la seva riquesa”, sempre des del respecte i l’escolta mútua. “La democràcia és debatre, discrepar i arribar a acords que han de ser bons per a una majoria de la ciutadania i per ajudar a resoldre els seus problemes”, ha conclòs Thomàs.

Preacord per a la formació de Govern

El nomenament de Vicent Thomàs com a president del Parlament de les Illes Balears és resultat del preacord a què han arribat PSIB-PSOE, Unides Podem i Més per Mallorca per a la conformació de govern, com també els nomenaments de Gloria Santiago (Unides Podem) i Joana Aina Campomar (Més per Mallorca) com a vicepresidenta primera i secretària primera, respectivament, de la cambra.

La diputada socialista Pilar Costa, qui forma part de l’equip negociador, ha explicat els tres partits han arribat a un acord “escoltant allò que varen dir els ciutadans i ciutadanes a les urnes”. “Hem treballat des del debat, el diàleg i el consens, i hem mirat pel bé del conjunt dels ciutadans, que és arriba a un acord de governabilitat progressista”, ha remarcat Costa.

Comments are closed