El PSIB-PSOE proposa al Parlament a Francina Armengol com a candidata a la presidència del Govern, “per liderar les polítiques i el futur de Balears

 

Sílvia Cano ha fet la proposta al president de la cambra, Vicenç Thomàs, defensant que “tenim un mandat molt clar de les urnes i la força de les 116.496 persones que van dipositar les seves expectatives en el Partit Socialista

El PSIB-PSOE ha proposat al president del Parlament de les Illes Balears, Vicenç Thomàs, a Francina Armengol com a candidata a la presidència del Govern de les Illes Balears, en el marc de la ronda de consultes convocada pel president de la cambra autonòmica amb els distints grups parlamentaris per proposar un candidat o candidata a encapçalar l’Executiu autonòmic.

Així ho ha anunciat la diputada Sílvia Cano, qui exercirà de portaveu parlamentària provisional fins que s’hagi constituït de forma definitiva el Grup Parlamentari Socialista.

Tot plegat, en un dia “d’immensa alegria pel Partit Socialista”, ha explicat Cano, amb l’inici d’una legislatura que el PSIB-PSOE “comença amb il·lusió, amb molta força i amb sentit de la responsabilitat per servir als ciutadans i ciutadanes”.

Cano ha avançat que “proposam a Francina Armengol per liderar les polítiques i el futur d’aquesta comunitat autònoma”, tenint en compte “el mandat clar de les urnes i la força de les 116.496 persones que van dipositar les seves expectatives i confiança en el Partit Socialista per liderar la legislatura”.

En aquest sentit, Cano ha destacat també la voluntat d’acord dels socialistes amb la resta de formacions polítiques progressistes, “que avui s’ha traduït en els 32 vots perquè Vicenç Thomàs fos elegit president del Parlament”.

La portaveu socialista ha apuntat que “volem continuar amb la senda de progrés iniciada aquesta legislatura, amb polítiques de redistribució de la riquesa, contra la precarietat laboral, polítiques ambientals i feministes, i Francina Armengol és qui millor les representa i les pot dur endavant”.

A més a més, tal com ha defensat Cano, “Armengol és una dona que ha trencat sostres de vidre sent la primera dona presidenta de Balears i també revalidant dos governs de progrés seguits per primera vegada en aquesta comunitat autònoma”.

Una vegada acabada la ronda de consultes, el president del Parlament, Vicenç Thomàs, ha confirmat que proposarà al ple de la cambra a la socialista Francina Armengol com a candidata a la presidència del Govern de les Illes Balears.

Comments are closed