El PSIB-PSOE es converteix en la principal força municipal de les Illes Balears amb 25 batlies

3 de cada 4 habitants de les Balears estaran governats en els ajuntaments de l’arxipèlag pels socialistes, ja que el PSIB-PSOE formarà part dels governs municipals de 34 institucions, inclòs el Consell de Formentera

El Partit Socialista, per primera vegada, serà el partit que més batles i batlesses tindrà en una legislatura, arribant fins als 25 en el mandat que s’inicia avui, incloent-hi el Consell de Formentera.

Aquesta xifra, històrica, fa palès l’augment del poder municipalista del PSIB-PSOE, que es començà a evidenciar als comicis de 2015 i que s’ha consolidat en la passada cita electoral.

Uns resultats que, a més a més, faran possible fer realitat el compromís socialista de seguir fent feina per millorar la vida dels ciutadans i ciutadanes de les Balears.

La secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, ha volgut fer costat avui dematí els batles d’Inca, Virgili Moreno, i de Palma, José Hila, en les respectives preses de possessió.

Armengol ha expressat “l’immens orgull” que significa per als i les socialistes ser, per primera vegada, la força política “amb més poder municipal a la nostra Comunitat Autònoma, amb molts de batles i batlesses que donaran l’exemple de servir molt bé tots els ciutadans i ciutadanes”.

Així mateix, cal ressaltar que el PSIB-PSOE, a més de les 25 batlies, formarà part de nou equips de govern municipal més, tots a Mallorca. A la pràctica, això significa que el 75% de la població de les Illes Balears estarà governada pels i les socialistes aquesta legislatura, que formaran part dels equips de govern a 34 consistoris d’un total de 67.

En aquest sentit, Armengol ha recordat que aquest fet representa “moltíssima alegria i orgull”, però també “responsabilitat per servir molt bé als ciutadans i ciutadanes d’aquesta Comunitat Autònoma, que s’ho mereixen tot”.

Batlies per illes

Mallorca

Algaida: Maria Antònia Mulet
Artà: Manolo Galán
Calvià: Alfonso Rodríguez
Campanet: Rosa Maria Bestard
Capdepera: Rafel Fernández
Consell: Andreu Isern
Deià: Lluís Apesteguia (amb la coalició Agrupació Deià)
Inca: Virgilio Moreno
Lloseta: Xema Muñoz
Marratxí: Miquel Cabot
Palma: José Hila
Puigpunyent: Toni Marí
Son Servera: Natàlia Troya
Alcúdia: Bàrbara Rebassa (els tres primers anys de mandat)
Andratx: Toni Mir (els dos darrers anys)
Felanitx: Xisco Duarte (els dos darrers anys)
Sant Llorenç des Cardassar: Pep Jaume (el darrer any i mig)
Santa Eugènia: Pep Lluís Urraca (els dos primers anys)

D’altra banda, el PSIB-PSOE formarà part dels equips de govern dels municipis de Bunyola, Fornalutx, Manacor, Montuïri, Porreres, sa Pobla, Sencelles, Sant Joan i Santa Maria.

Al municipi de Puigpunyent, els socialistes governaran amb majoria absoluta i, per primera vegada, el municipi de Santa Eugènia tindrà un batle socialista. Així mateix, Alcúdia i Campanet tindran les primeres batlesses socialistes.

 

Menorca

Maó: Héctor Pons
Es Mercadal: Xisco Ametller
Sant Lluís: Carol Marquès
Es Castell: Joana Escandell

 

Eivissa i Formentera

Eivissa: Rafa Ruiz
Sant Josep de sa Talaia: Josep Marí Ribas

Així mateix, la candidata socialista al Consell de Formentera, Ana Juan, presidirà la institució insular els darrers 20 mesos de legislatura.

Comments are closed