El Parlament aprova una iniciativa socialista per afavorir l’impuls del cooperativisme a les Illes Balears

La PNL insta al Govern de les Illes Balears, entre altres, a presentar un projecte de llei de cooperatives en l’àmbit autonòmic

La Comissió de Turisme i Treball ha aprovat una iniciativa impulsada pel Grup Parlamentari Socialista per instar al Govern de les Illes Balears a presentar un projecte de llei de cooperatives a nivell autonòmic, seguint l’exemple d’altres comunitats amb més tradició de cooperativisme com Catalunya o el País Basc, que contempli les necessitats reclamades per les federacions de cooperatives.

Entre d’altres, aquestes reclamacions són: la inclusió de la perspectiva de gènere en l’estructura i estatuts de les cooperatives així com a les polítiques públiques relacionades amb les empreses cooperatives; l’actualització de les diferents figures de cooperatives de forma que la normativa s’adapti a les noves necessitats del sector, com la inclusió de les microcoperatives, les Plataformes Digitals Cooperatives de forment empresarial.

Finalment, la Proposició No de Llei aprovada insta al Govern de les Illes Balears a seguir fomentant el creixement del teixit cooperatiu i a realitzar una campanya de divulgació de les distintes figures d’economia socials.

La iniciativa socialista ha comptat amb el suport de tots els Grups Parlamentaris a excepció de VOX que ha votat en contra d’incloure la perspectiva de gènere. L’impulsor d’aquesta iniciativa és el diputat Enric Casanova, qui ha exposat que “és necessari aprovar una llei específica per la regulació del funcionament de les cooperatives a les Balears afavorint, per exemple, la perspectiva de gènere o els nous models de cooperatives com les culturals”.

El diputat socialista ha destacat que “és necessari avançar en el model econòmic basat en la justícia social, i seguir impulsant el foment d’aquest assumpte: campanyes formatives, i posar les cooperatives cap a un altre model econòmic i incloure una regulació específica.”, ha afegit el diputat socialista.

Per acabar Casanova ha afegit que “Des del 2019 el Govern de les Illes Balears ja ha impulsat iniciatives com la de la regulació de les microcoperatives i ara es dona una passa endavant en l’impuls al cooperativisme a les illes balears”.

Comments are closed