Pons: “Estam liderant la recuperació gràcies a la política útil que feim els socialistes i tot i la nul·la contribució del PP”

El PSIB-PSOE ha mostrat el “total suport de tota l’organització socialista” a la decisió presa ahir pel batle de Palma, José Hila, “en benefici de l’interès superior de la ciutat”

El diputat del PSIB-PSOE al Congrés, Pere Joan Pons, ha destacat avui en roda de premsa que les dades econòmiques i laborals demostren que les Illes Balears estan liderant la recuperació i que això és gràcies a les polítiques desplegades pels governs progressistes de les Illes Balears, encapçalat per la presidenta Armengol, i d’Espanya, amb Pedro Sánchez al capdavant.

Una recuperació que ha estat possible tot i el continu rebuig del PP a mesures que s’han demostrat positives per a l’economia de la comunitat autònoma i del conjunt de l’Estat. “Estam liderant la recuperació gràcies a la política útil que feim els socialistes i tot i la nul·la contribució del PP”, ha ressaltat el diputat.

De fet, el socialista ha criticat que el PP, abans amb Casado i ara amb Feijóo, continuï “instal·lat en el no” i ha demanat a la portaveu del PP en el Congrés, Cuca Gamarra, aprofitant que avui visita Palma, que “expliqui quina contribució a la política útil que demana Feijóo al Senat han fet des del seu partit perquè Balears acceleri i per ajudar la gent a sortir en el millor possible d’aquesta situació de guerra, perquè no varen donar suport a limitar el preu del gas ni a la reforma del mercat laboral”.

Per contra, Pons ha defensat “la política útil dels socialistes”, amb exemples tan recent com les inversions aprovades aquesta setmana en Consell de Ministres i anunciades ahir per la Delegada del Govern a les Illes en matèria de transició energètica i competitivitat turística, i que ascendeixen a 260 milions d’euros.

El PSIB-PSOE mostra suport total al batle de Palma, José Hila

Per la seva banda, el Secretari d’Organizatció del PSIB-PSOE, Cosme Bonet, ha volgut mostrar “el total suport de tota l’organització socialista” al batle de Palma, el company José Hila, per la “complicada però necessària decisió” presa ahir.

“Tot el suport al batle de Palma per prendre una decisió que va primar l’interès general per damunt de tot, com també l’interès superior de la ciutat; una complicada, però necessària decisió que garanteix l’estabilitat a l’Ajuntament de Palma”.

Aprovades les conclusions de la Ponència d’Insularitat al Senat

El també senador per Mallorca ha volgut posar de relleu l’aprovació, aquest dimecres passat al Senat, de les conclusions de la Ponència d’Estudi sobre la Insularitat a la cambra alta.

“Ha estat més d’un any de feina, amb més de quinze sessions i amb 64 compareixences d’experts de diversos àmbits per abordar qüestions pendents per fer front a les desigualtats que genera viure en unes illes”, ha remarcat Bonet, recordant que “els avenços més importants s’han produït aquests anys, amb l’aprovació del règim especial i el factor d’insularitat de 183 milions d’euros per a enguany.”

Entres les principals mesures aprovades, d’entre un total de més de vuitanta, destaquen el desplegament competencial de l’Estatut d’Autonomia, la reforma de la llei de bases de règim local per adequar-la a la singularitat dels consells insulars, el suport a la modificació de la regla de minimis i a la petició del Govern perquè Europa reconegui una condició especial a totes les illes, més mesures per atendre l’emergència habitacional i el compromís de seguir avançant en l’aprovació del règim fiscal.

El senador ha destacat l’ampli suport aconseguit, fregant la unanimitat, i el qual demostra que “és possible arribar a acords amplis i fugir de la polarització permanent”. Respecte d’això, Bonet ha aprofitat per demanar a Gamarra i a Prohens que aquesta capacitat d’arribar a acords “es traslladi a altres àmbits de la vida política”.

Finalment, el socialista també ha aprofitat per demanar a la portaveu del grup popular en el Congrés que aprofiti la visita a Palma per “explicar per què el seu partit no va donar suport a les ajudes dels 855 milions d’euros per a empreses i autònoms en el més dur de la segona onada de la pandèmia”.

Comments are closed