El Partit Socialista organitza una recollida de material per al poble d’Ucraïna i penja una pancarta a la seu del partit demanant la pau

Els Socialistes de les Illes Balears han preparat diferents iniciatives per donar suport i ajudar al poble ucraïnès

La recollida de material per al poble d’Ucraïna s’està fent a diferents punts de Mallorca (Palma, Inca, Sóller i Manacor) i Eivissa. Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració del PSIB, la Federació Socialista de Mallorca  i d’Eivissa, també de les Joventuts Socialistes de les Illes Balears. El material que s’està recollint aquests dies és principalment roba d’abric i material de cures.

En l’àmbit institucional, els socialistes han donat suport a la declaració institucional presentada avui al Plenari del Parlament de les Illes Balears per condemnar enèrgicament els atacs russos cap al poble ucraïnès. Al Consell Insular de Mallorca, els socialistes van presentar una declaració per condemnar els mateixos fets.

El Grup Socialista també ha participat en les diferents concentracions organitzades a diferents punts de les Illes per demanar la pau. A més, aquest dimecres s’ha col·locat una pancarta a la façana de la seu del PSIB-PSOE a Palma per donar suport al poble d’Ucraïna.

Des del PSIB-PSOE es demana “el cessament immediat dels atacs militar i de la invasió per part de Rússia a Ucraïna. A més, s’exigeix la creació d’un corredor humanitari per als civils refugiats que el conflicte pugui causar i instar a les institucions de les Illes Balears i a totes les forces polítiques a oferir el seu suport per a que les nostres illes siguin terra d’acollida de la població ucraïnesa forçada a l’abandonament de la seva terra”.

Per últim, des del partit s’ha comentat que “donam suport a les mesures preses pel Govern d’Espanya i els diferents organismes internacionals com la Unió Europea o la OTAN per al restabliment de la pau a Ucraïna. Donam suport al ‘Plan Nacional de Respuesta al Impacto de Guerra’ anunciat pel President del Govern, Pedro Sánchez, instant a totes les forces polítiques i socials del país a fer-ne aportacions i donar-li suport.

Comments are closed