El PSIB-PSOE acusa el PP d’entregar-ho tot a la ultradreta i alerta que “avui comença una nova legislatura, amb la investidura de Vox”

Iago Negueruela ha anunciat que el Grup Parlamentari Socialista ha demanat la compareixença parlamentària de Prohens perquè expliqui els nous acords amb Vox

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha qualificat el dia d’avui de “trist per a aquestes illes, per veure com el PP ha assumit l’ideari de l’extrema dreta i com es disposa a executar els pressuposts que li ha marcat Vox si s’acaben aprovant”.

Durant el debat dels vots particulars per recuperar la tramitació del pressupost per al 2024, un fet mai vist en democràcia, Negueruela ha acusat Prohens d’entregar-ho tot a la ultradreta a canvi del seu vot afirmatiu als pressuposts, de la mateixa manera que ha denunciat que “el PP només vol governar per governar i ocupar una cadira, i per aconseguir-ho estan disposats a entregar la seva paraula, el seu projecte i les seves idees, amb una capitulació total”.

Negueruela ha advertit que aquesta setmana al Parlament “no només estam debatent els pressuposts, sinó que avui s’inicia una nova legislatura, amb la investidura de Vox, perquè moltes de les polítiques de la investidura de Prohens no hi són avui i moltes de les que va anunciar Vox sí que hi són”.

Per això, el socialista ha anunciat que el Grup Parlamentari Socialista ha registrat la compareixença de la presidenta al Parlament perquè expliqui “com ens afecta el que s’està incloent en el pressupost i per explicar aquesta nova investidura a la qual assistim avui gràcies al canvi de rol que suposen les esmenes de Vox introduïdes al pressupost”.

El portaveu socialista ha lamentat que en 6 mesos tenim “un Govern que només escolta a Vox, sense rumb, al dictat de la ultradreta i cada dia amb més col·lectius, entitats, associacions i persones, enfront les quals han conformat aquestes illes durant 40 anys de democràcia i que avui veuen com se’ls estigmatitza i se’ls demonitza”.

En concret, Negueruela ha fet referència a la comunitat educativa, assegurant que en aquests pressuposts “hi haurà segregació, perquè han acceptat un plantejament estructural amb 80 milions d’euros anuals, i per això els van plantar al Consolat de Mar, perquè sabien que el Govern enganaria i vendria a la comunitat educativa i ho entregarien tot a Vox per conservar la cadira”.

El socialista també s’ha dirigit als agents socials, afirmant que “el Govern accepta el discurs de Vox respecte dels agents socials i està disposat a estigmatitzar a aquells que han construït la democràcia”.

Amb tot, Negueruela ha advertit que el PP també accepta una reforma fiscal “que desquadrarà el pressupost i hauran de dir d’on es retallarà, perquè contemplen una reforma fiscal pels poderosos, per patrimonis de fins a 3 milions d’euros, per competir en dúmping fiscal, per entregar-ho tot”. És, en aquest sentit, “un nyap de pressupost al qual el senyor Costa ens comença a tenir acostumats”.

Finalment, el portaveu parlamentari socialista ha criticat que “fins i tot creen una nova oficina antiokupa, una altra per a la persecució lingüística i una altra antitransparència”.

Comments are closed