Pilar Costa al vicepresident: “És el millor conseller d’Hisenda per a la ultradreta”

El Grup Parlamentari Socialista ha denunciat que Antoni Costa desquadra el pressupost en més de 150 milions d’euros

La diputada del Grup Parlamentari Socialista, Pilar Costa, ha assegurat durant la segona jornada del debat parlamentari dels pressuposts per al 2024 que Antoni Costa “és el millor conseller d’Hisenda per a la ultradreta”.

Costa ha considerat “un frau” la forma en la qual s’aprovaran els pressuposts, perquè “per primera vegada en la història va decaure el sostre de despesa, per primera vegada en comissió va decaure la meitat del pressupost, inclosa la conselleria d’Hisenda, en un clar càstig de Vox cap al vicepresident”.

Davant aquesta situació, “era una evidència que o el PP deia que sí a tot el que demanava Vox o es quedava sense pressupost, i per poder sobreviure tant Costa com el Govern necessiten els comptes públics com l’aire que respiren, el contingut ja li és igual”.

En qualsevol cas, la diputada socialista ha advertit que “el preu del pressupost és acceptar totes les esmenes de Vox i trencar amb el consens lingüístic, educatiu i social que teníem fins ara”, tot i que ha alertat que “queda saber quin ha estat el preu de l’altra pota de l’acord, la de Formentera, perquè tenim a un diputat del Grup Mixt que està votant els comptes i que va ser acusat per la presidenta de xantatgista, i ara estan aquí com si res sense donar cap explicació”.

A més a més, la socialista ha insistit en el fet que “el negoci que el vicepresident ha fet amb Vox li suposarà desquadrar el pressupost en més de 150 milions d’euros”, a la qual cosa ha afegit que “s’ha cobert de glòria, tendran un desastre pressupostari”.

El Grup Parlamentari Socialista també ha mostrat el seu rebuig a les mentides del vicepresident en seu parlamentària, quan assegura que tots els acords amb Vox estaven inclosos en el programa electoral del PP o a l’acord d’investidura entre PP i Vox, la qual cosa no és certa si es comprova que en aquest acord en cap punt es menciona la retirada de les subvencions a les patronals i els sindicats de les Illes Balears.

En relació amb el pressupost concret de la conselleria d’Economia, Hisenda i Innovació, Costa ha criticat que el conseller ha decidit no pressupostar varies partides finalistes provinents dels fons europeus que caducaven a finals d’enguany, i que gràcies al Govern d’Espanya s’allargarà el termini d’execució un any més. “Està deixant perdre 26 milions d’euros de fons europeus que no ha pressupostat”, ha dit Costa.

Pel que fa a la recerca i la innovació, Costa ha defensat que “el conseller s’ha convertit en un pol d’atracció de problemes”, i ha posat de manifest que “el compromís de Prohens era assolir el 2% del PIB en ciència abans del 2030, avançant-se al que marca la Llei de la Ciència, mentre que la realitat és que per enguany abaixen el pressupost en 5 milions d’euros, un 11,6% menys en aquesta matèria”.

Finalment, la diputada del Grup Parlamentari Socialista ha lamentat que “han venut els seus principis, la seva ànima i la seva dignitat política per atacar als sindicats i patronals eliminant les seves ajudes econòmiques, i avui en veim les conseqüències, amb l’anunci del tancament de les seves oficines d’igualtat per mor dels pressuposts del Govern que encara no han entrat en vigor”.

Comments are closed