El PSIB-PSOE adverteix que aquesta legislatura no hi haurà noves promocions d’habitatge públic ni noves infraestructures ferroviàries

Marc Pons ha qualificat de “decebedor” el pressupost per a Habitatge i Mobilitat

El portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, Marc Pons, ha qualificat de “fallit i decebedor” el pressupost de la conselleria d’Habitatge, Territori i Mobilitat, pel fet que “amb més de 400 milions d’euros més per al 2024, no han trobat recursos per cap nou projecte d’habitatge públic i cap nou projecte ferroviari”.

D’aquesta manera, Pons ha advertit que “aquesta legislatura no veurem noves promocions d’habitatge públic protegit ni noves oportunitats per incrementar el parc públic d’habitatge a través del dret de tempteig i retracte”, pel fet que “no trobam cap promoció d’HPP que no estàs planificada i preparada la legislatura passada i cap esforç per cercar i impulsar noves promocions d’habitatge públic, per la qual cosa el Govern viurà de rendes sense fer possible la construcció de nous habitatges”.

A més a més, el portaveu adjunt ha destacat que “ni tan sols han donat resposta a compromisos electorals seus, perquè tampoc hi ha ni un euro per la problemàtica dels apartaments Don Pepe a Eivissa, als quals havien promès solucions”.

En matèria de mobilitat, Pons ha criticat que “els pressuposts tampoc contemplen nous projectes ferroviaris, perquè eliminen el Tren de Llevant que ja estava pressupostat enguany, i el tramvia de Palma que estava als Pressuposts Generals de l’Estat”.

Tot plegat, amb uns comptes que segons Pons són “la culminació de 6 mesos de despropòsits, per la manca d’ètica pública que la consellera ha marcat”; en referència a la denúncia del govern anterior a la fiscalia anticorrupció, la confrontació amb el Govern d’Espanya a través d’un recurs d’inconstitucionalitat contra la Llei d’Habitatge estatal i sense el vistiplau del Consell Consultiu, les amenaces a l’oposició i als funcionaris de la conselleria, i les incompatibilitats de la consellera.

Finalment, Pons ha lamentat que “Vidal ha optat sempre per defensar el gran capital forà enfront dels sectors productius de les Illes Balears”. Mostra d’això és el seu suport a les VTC i no al sector del taxi, la seva defensa del fons AEW Invest front l’IBAVI per adquirir els pisos de Metrovacesa, la seva política comercial i el fet que la consellera administri una societat relacionada amb els papers de Panamà.

Comments are closed