Milena Herrera serà la portaveu socialista a la Comissió d’Insularitat aprovada aquesta setmana al Congrés

Pepe Mercadal serà portaveu de Turisme, Jose Hila de Transició Ecològica i Pere Joan Pons de Ciència

Els diputats i senadors socialistes de Balears estaran presents a les comissions de més interès per a les nostres illes. D’aquesta manera, avui s’ha constituït la Comissió Mixta Congrés-Senat sobre insularitat, de la qual la diputada Milena Herrera en serà la portaveu socialista.

La constitució d’aquesta comissió, impulsada pels socialistes, ha estat aprovada aquesta setmana i tendrà com a objectiu “avançar en la igualtat de les nostres condicions de vida amb les de la resta del territori espanyol”, ha dit Herrera.

“La discontinuïtat geogràfica amb la península i entre les mateixes illes que conformen els arxipèlags condiciona, de manera total i absoluta, el dia a dia dels residents de Canàries i Balears. Sembla obvi, però sovint es desconeix com es tradueix aquesta circumstància en termes de competitivitat empresarial, renda mitjana o prestació de serveis bàsics”, ha explicat la diputada, remarcant que “per a la ciutadania que viu la doble i la triple insularitat, especialment a Formentera i La Graciosa, la situació és encara més complexa”, ha recordat la diputada socialista.

Milena Herrera ha insistit que “com a illencs i illenques, i com a socialistes, ens sentim plenament interpel·lats en el debat de la diversitat territorial i del tractament singular per a donar resposta a la diferència”. “Quan s’apel·la a la solidaritat, a la comprensió mútua i al diàleg entre territoris, els ciutadans i ciutadanes de les Balears i Canàries necessiten saber que els seus representants coneixen i entenen les dificultats amb les quals conviuen, que les tenen en compte quan legislen”.

La comissió mixta d’insularitat “és una oportunitat per a continuar donant resposta a la realitat que afronten diàriament, no la desaprofitem”, ha dit la diputada del PSOE.

Herrera també serà la portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista en el seguiment del pacte contra la violència de gènere i vocal en les comissions d’Igualtat, Transports, Qualitat Democràtica i adscrita a Habitatge.

Per part seva, el diputat Pepe Mercadal serà el portaveu socialista en la Comissió de Turisme, principal indústria de la nostra comunitat autònoma, i també forma part de la mesa d’Exteriors. També serà vocal de les comissions de Relacions amb la Unió Europea, Joventut i Infància i adscrit a la de Transició Ecològica.

Pel que fa al Senat, el senador per les Illes Balears, Jose Hila, ha estat designat portaveu socialista de Transició Ecològica, una de les principals línies d’actuació dels socialistes de les illes. A més a més, forma part de la mesa de la comissió de Funció Pública, i és vocal a la de Comunitats Autònomes, Turisme i Indústria, Comissió d’Insularitat i adscrit a Sanitat.

Finalment, el senador per Mallorca, Pere Joan Pons, és el portaveu socialista de Ciència, adjunt a la Comissió de la UE i vocal a Exteriors i Insularitat.

Tot plegat, s’uneix a l’elecció de la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, com a presidenta del Congrés, amb la qual cosa els socialistes de Balears tenen més presència que mai en les institucions de l’Estat.

Comments are closed