El PSIB-PSOE denuncia la “rendició en tota regla de Prohens a Vox” per aprovar uns pressuposts que “naixeran desquadrats”

Iago Negueruela ha acusat la presidenta del Govern de cedir-ho tot a Vox per mantenir-se a la cadira del Consolat de Mar

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha valorat negativament l’acord assolit pel Govern del PP i Vox per aprovar els pressuposts per al 2024, perquè suposen “una rendició de Marga Prohens a la ultradreta en tota regla”.

Negueruela ha criticat que “Vox s’ha convertit en qui marca el relat al Govern per la manca de projecte polític de Prohens”, a la qual cosa ha afegit que “sembla que l’únic que vol fer és governar per governar i per seure simplement al Consolat de Mar”.

D’aquesta manera el PP ha acceptat totes les reclamacions de Vox, com la segregació lingüística en la seva totalitat, amb un cost anual de més de 60 milions d’euros o l’eliminació de les subvencions a patronals i sindicats. Davant això, Negueruela ha alertat que “tendrem un nyap de pressupost que naixerà desquadrat, perquè inclouen uns retalls d’ingressos que no estaven prevists”.

En aquest sentit, el portaveu socialista ha lamentat que “Vox ho ha guanyat tot perquè el PP no ha volgut acceptar l’oferiment de l’esquerra d’aprovar un pressupost tècnic, d’estat, on no incorporaríem les nostres principals esmenes i el marc que es donaria és el del funcionament de l’administració, els ens públics, les pujades salarials per als funcionaris públics pactades amb els agents socials i els increments en sanitat i educació”.

Tot plegat, després que la setmana passada es rebutgessin en comissió parlamentària, i per primera vegada en la història, seccions importants del pressupost que impossibilitaven la seva aprovació.

Comments are closed