Els Socialistes aposten per un nou centre de primària a sa Pobla, el projecte de transició verda d’Alcanada i l’ampliació del centre de Salut d’Alcúdia

El conjunt d’esmenes dels socialistes als pressupostos de la Comunitat Autònoma i del Consell de Mallorca suposen un projecte alternatiu de govern que beneficiaria als ciutadans de la zona del Nord de Mallorca, amb inversions directes per a serveis bàsics de salut, educatius i assistencials.

Els projectes de pressupost presentats per PPVOX al Consell de Mallorca i pel GOIB al Parlament suposen una absoluta decepció i una oportunitat perduda per Mallorca. Són un conjunt de xifres quadrades amb la intenció única de solidificar un acord de govern amb la ultradreta, però no suposen cap projecte propi ni full de ruta definit per a la ciutadania de l’illa.

En la zona Nord de Mallorca, els socialistes aposten definidament per l’educació pública, i a Sa Pobla preveuen 2 milions d’euros per a l’inici de la construcció del nou CEIP Sa Pobla, una infraestructura llargament demanada i que compta amb un solar a punt per la seva ubicació. En la mateixa línia de feina s’inclouen dues iniciatives més, la disposició de 750.000 euros per a la primera anualitat de l’Escola de Nàutica d’Alcúdia, i la reforma necessària de l’Escola Graduada a Muro, per la qual es reserven 200.000 euros.

L’ampliació i millora dels centres de salut de la zona també han estat objecte de les esmenes dels socialistes, i es tradueix en una partida de 500.000 € destinada específicament al Centre sanitari d’Alcúdia.

Les propostes d’esmena socialistes al pressupost del Consell de Mallorca també han tingut l’objectiu de permetre que els municipis que encara gestionen residències municipals del gent gran en puguin cedir la gestió a l’IMAS, per elevar el seu estàndard d’atenció als seus usuaris, i evitar despeses inassumibles per a les arques municipals. A això es dirigeixen 8 milions d’euros, segons l’esmena parcial al Pressupost del Consell 2024. En aquesta mateixa línia s’inclouen peticions per valor de altres 5 milions d’euros per la construcció de l’ampliació de la residència Huialfàs a Sa Pobla.

Altres propostes socialistes en la mateixa línia de millorar les infraestructures assistencials a tots els municipis del Nord de Mallorca, proposen partides inicials de 120.000 euros per a noves residències de gent gran a santa Margalida i a Alcúdia, aquesta amb 60 places previstes.

Les obres bàsiques en temes de sanejament són també una constant en les propostes d’esmena socialistes, i en aquest cas, destaquen els 500.000 euros consignats per a la millora de l’abastament d’aigua potable a Sa Pobla, per la redacció del projecte i la primera anualitat d’una actuació que preveu una durada més enllà de 2024.

Un dels projectes més definitoris dels municipis del Nord de Mallorca, que ha quedat oblidat en el pressupost del Consell 2024, és la conversió de l’antiga Central Tèrmica d’Alcanada en un pol de transició a l’economia verda i blava. La compra de la central a l’antiga propietat per part del Consell de Mallorca, a finals de la passada legislatura, ha suposat la primera de moltes passes per aconseguir l’objectiu final.

Ara és el moment d’iniciar la descontaminació total dels terrenys, una tasca per la que es compta amb aportació dels Fons de Transició Justa. Una esmena socialista als Pressupostos del Consell 2024 ha proposat aportar 4,2 milions d’euros d’aquests fons per la neteja efectiva de la Central d’Alcanada.

Tant les esmenes presentades pel GPS al tràmit parlamentari dels pressupostos 2024, com les que ha plantejat el Grup Socialista al Consell de Mallorca pretenen fer realitat projectes que tenen l’interès general de la societat mallorquina, en un moment d’incertesa econòmica. Uns projectes que es distribueixen de manera homogènia per tot el territori insular. Totes elles han estat rebutjades per PP i Vox.

Comments are closed