El PSIB-PSOE adverteix al Govern que exigirà el compliment de la Llei de Memòria Democràtica i que “no permetrà cap burla a les víctimes”

Lorena Oliver: “Cap dret de les víctimes del franquisme es pot veure silenciat una altra vegada”.

En el Dia del Record i la Memòria de les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura franquista que es commemora avui, 29 d’octubre, el PSIB-PSOE vol reafirmar el seu compromís amb la memòria democràtica.

A través de la secretària de Memòria Democràtica, Lorena Oliver, el PSIB-PSOE vol expressar la seva preocupació per “la deriva que està prenent l’actual Govern de les Illes Balears, amb un PP cada vegada més acostat als postulats de l’extrema dreta i que ha anunciat la derogació de la Llei de Memòria Democràtica”. Una preocupació compartida per les associacions memorialistes de les illes.

Tal com ha recordat Oliver, és una llei aprovada l’any 2018 que va comptar amb un ampli consens i que pretén “posar al centre totes les polítiques públiques de memòria a totes les víctimes, sense excepció”.

De fet, és una normativa que “tanca ferides que duien massa temps obertes i que pretén descobrir la veritat del que va passar i fer justícia”, ha explicat la socialista.

Per això, i davant l’anunci de derogar-la, Oliver ha advertit al Govern que “exigirem el compliment de la llei i no permetrem cap burla a les víctimes, i si es deroga ens trobaran enfront perquè cap dret de les víctimes es pot veure silenciat una altra vegada”.

De fet, el PSIB-PSOE s’ha reunit aquesta setmana amb Memòria de Mallorca i altres entitats de l’àmbit per compartir la preocupació davant l’anunci del Govern. A més a més, els socialistes tendran una àmplia representació a l’ofrena floral a les víctimes del franquisme que tendrà lloc el pròxim dimecres, 1 de novembre, al Mur de la Memòria del Cementiri de Palma, i que enguany es dedicarà a les lleis que emparen i reconeixen els drets de les víctimes.

Comments are closed