El PSIB-PSOE rebutja la segregació per llengua que estan pactant PP i Vox i demana a Prohens que escolti a la comunitat educativa i a la societat civil

Iago Negueruela: “El PP té la nostra mà estesa i la possibilitat de no fer de la segregació tota la legislatura”.

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha criticat la reunió de pacte d’ahir mantinguda entre el PP i Vox per avançar en la segregació d’alumnes per motius de llengua, assegurant que “els socialistes, però sobretot la societat de les nostres illes, estam preocupats, primer perquè ha estat la líder de Vox la que ha dit el que es farà amb les escoles de les nostres illes i perquè el PP, que era a la reunió, va preferir sortir pel garatge per no donar explicacions del que està pactant amb la ultradreta”.

Per a Negueruela, és molt greu el fet que la ultradreta “hagi sortit a demanar un calendari i la forma per segregar als nins i les nines de les nostres aules, per la qual cosa veim que és Vox el que està fixant el full de ruta d’aquest Govern”.

Per això, el portaveu socialista ha demanat a la presidenta del Govern, Marga Prohens, “que parli amb la comunitat educativa i no amb Vox, perquè han dit clarament que no volen segregació”, a la qual cosa ha afegit que “en lloc de la proposta electoral del PP apareix la segregació per llengua”.

A més a més, Negueruela ha reiterat l’oferta del PSIB-PSOE al PP per abstenir-se al sostre de despesa i evitar que hi hagi segregació. “Estam parlant amb totes les entitats, el PP té la possibilitat de no fer de la segregació tota la legislatura”, ha advertit Negueruela.

“Aquestes illes no es poden permetre retrocedir més de quaranta anys i el que s’està parlant és de com i quan es farà aquesta segregació”, ha insistit el socialista.

Amb tot, el portaveu socialista ha defensat que “deim no de manera clara a la segregació, com fan totes les entitats que avui han fet un comunicat conjunt”, per la qual cosa ha reclamat al PP “que escolti a la societat; tenen la mà estesa del Partit Socialista per evitar una situació molt delicada i perillosa per les nostres illes”.

Comments are closed