El PSIB-PSOE trasllada el seu suport a les negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez “perquè Espanya continuï avançant”

El Comitè Federal del PSOE ha aprovat la celebració d’una consulta a la militància sobre l’acord de governabilitat amb SUMAR i aconseguir el suport d’altres formacions per aconseguir la majoria necessària

El PSIB-PSOE, amb una delegació encapçalada per la secretària general, Francina Armengol, ha assistit avui al Comitè Federal del PSOE per traslladar el suport dels socialistes de Balears a les negociacions per a la investidura que està fent el secretari general, Pedro Sánchez.

El secretari d’Idees i Programes del PSIB-PSOE i portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, membre del Comitè Federal, ha explicat que els socialistes “estam units per donar suport clarament al nostre secretari general perquè el país continuï avançant”.

Negueruela ha defensat que a les Balears “tenim unes illes en les quals estam retrocedint, on es vol segregar a les aules, on s’ataquen símbols construïts en els darrers anys com la intenció de derogar la llei de memòria democràtica i, per tant, tot el que es pretén fer és retrocedir, segregar i destruir”.

Davant això, el socialista ha assegurat que hi ha “una alternativa en el Govern d’Espanya per avançar en drets, cap a noves conquestes socials com són les 37,5 hores per a milers de treballadores i treballadors, avançar en permisos i en qualitat de vida enfront d’un model que només cerca retrocedir”.

L’aposta dels socialistes, per tant, és clara, tal com ha assegurat Negueruela, per “avançar i fer una Espanya millor, més federal, més plurinacional i que es construeixi d’acord amb uns valors en els quals la concòrdia sigui un dels elements fonamentals”.

A més a més, Negueruela ha insistit en què “no hi ha altra alternativa que no passi perquè Pedro Sánchez continuï sent president del Govern”. Per això, la delegació balear ha traslladat al secretari general del PSOE tot el suport per a l’acord assolit amb SUMAR, el qual contempla algunes propostes concretes per a Balears.

De fet, es posen les bases per mantenir la gratuïtat del transport públic per a l’any que, es contempla una prova pilot per a l’OSP entre Maó i Barcelona, s’inclou el compromís de treballar conjuntament amb Brussel·les perquè es faci el reconeixement efectiu de la insularitat de les illes per part de la Unió Europea i la creació de la reserva marina a la costa de la Serra de Tramuntana.

Precisament, el Comitè Federal ha aprovat la celebració d’una consulta a la militància, la qual durarà una setmana i es podrà votar de forma telemàtica, i també presencialment el pròxim dissabte 4 de novembre. La pregunta que haurà de respondre la militància socialista és: Dones suport a l’acord per a formar un govern amb Sumar i aconseguir el suport d’altres formacions polítiques per aconseguir la majoria necessària?.

A la reunió, han assistit la secretària general del PSIB-PSOE, Francina Armengol, acompanyada de Iago Negueruela, Catalina Cladera, Josep Marí Ribas, Rafel Ramírez, Silvana González i Bel Oliver.

Comments are closed