El PSIB-PSOE ofereix al Govern una abstenció per aprovar de forma immediata el sostre de despesa a canvi del seu rebuig a la segregació lingüística

Iago Negueruela ha traslladat la proposta al Govern, però també a OCB, CCOO, UGT, STEI, Plataforma per la Llengua i les FAPAS, les quals han manifestat una resposta positiva a la iniciativa socialista

El portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Iago Negueruela, ha traslladat al Govern un oferiment d’aprovar immediatament el sostre de despesa a través d’una abstenció, si a canvi rebutgen la segregació lingüística, retirant la resta de condicions que havia plantejat el Partit Socialista.

Negueruela ha fet aquest oferiment a l’Executiu com a resposta a la reunió d’ahir de les entitats socials de les nostres illes, les quals “van dir basta al mercadeig i a la segregació lingüística, perquè en aquests moments suposarien rompre la pau que hi ha a les escoles i els consensos que hem tengut els darrers quaranta anys”.

De fet, el portaveu socialista ha traslladat aquesta proposta a l’Obra Cultural Balear, CCOO, UGT, STEI, Plataforma per la Llengua i les FAPAS, les quals han manifestat una reacció positiva a la iniciativa socialista. Negueruela també ha informat la resta dels portaveus de l’oposició, sobre una proposta avalada per la Comissió Executiva del PSIB-PSOE i per la secretària general, Francina Armengol.

Per al socialista, l’única condició que posa el Partit Socialista “és la mateixa que van posar ahir el conjunt d’entitats socials, com és el rebuig a la segregació lingüística, perquè no podem assumir un calendari en una comunitat autònoma en la qual hem crescut de forma ordenada, avançada, moderna i amb pau”.

“No fa falta reunir-nos, no tenim més condicions per a la nostra abstenció, si el Govern del PP ho accepta, podem fer reunió urgent de Mesa i Junta de Portaveus i aprovar el sostre de despesa com més aviat millor”, ha explicat Negueruela.

En qualsevol cas, per a Negueruela “aquesta comunitat autònoma no es pot mantenir en aquesta situació, sense sostre de despesa i amb un Govern sense suport parlamentari”, a la qual cosa ha afegit que “no volem un segrest per part de la ultradreta del sostre de despesa, ni de l’educació dels nostres fills i filles”.

Comments are closed