El PSIB-PSOE adverteix del perill d’eliminar l’Oficina Anticorrupció perquè suposa “una crida a abaixar la guàrdia en relació amb la corrupció”

Marc Pons: “Hi ha tasques que o les fa l’oficina o quedarem desprotegits, perdent mecanismes i filtres que ajuden a combatre la corrupció”.

El portaveu adjunt del Grup Parlamentari Socialista, Marc Pons, ha expressat l’alarma del PSIB-PSOE per l’anunci del Govern de voler tancar l’Oficina Anticorrupció.

Durant la compareixença del director de l’Oficina Anticorrupció, Tòfol Milan,  per presentar la memòria anual corresponent a l’any 2022 a la Comissió d’Assumptes Institucionals del Parlament, el portaveu socialista ha considerat que el tancament d’aquest òrgan “representa l’eliminació d’un filtre en la necessitat que les institucions actuïn contra una realitat existent, que és la corrupció”, per la qual cosa “eliminar-la representa una errada i és fer un anunci a abaixar la guàrdia en relació amb un tema que durant anys ha preocupat molt a Balears”.

Per al Grup Parlamentari Socialista, “és preocupant que sigui el Govern qui abandera la necessitat de prescindir d’aquest organisme”, per la qual cosa “creim essencial i molt important l’oficina anticorrupció, en la qual segurament hi ha espais de millora”, ha destacat Pons, qui ha explicat, d’acord amb la memòria presentada avui que, sense cap dubte, “feina en fan”.

De fet, el portaveu parlamentari socialista ha resolt, després de les intervencions de Milan, que “sembla clar que espais de duplicitat no n’hi ha, i que hi ha tasques que o les fa l’oficina o quedarem desprotegits, perdent mecanismes i filtres que ajuden a combatre la corrupció”.

En total, hi ha 14 oficines anticorrupció a Espanya en les quals “a cap d’elles es planteja la seva dissolució, per la qual cosa arribam a la conclusió que aquests organismes fan un bon servei i si aquest té algunes mancances, la solució no és matar l’oficina, sinó reforçar-la, com ha fet la Comunitat Valenciana, amb més recursos econòmics i amb més espais competencials”, ha explicat Pons.

El diputat socialista també ha considerat una manca de consideració del Govern respecte als seus treballadors i a l’oficina el fet que en cap moment s’hagi traslladat la voluntat del Govern de tancar aquest organisme, per la qual cosa “s’haurien de disculpar perquè no són maneres de procedir i així ho entenem nosaltres”.

A més a més, Pons s’ha demanat “què suposarà aquest tancament en la tramitació dels expedients que actualment estan en marxa, si s’arxivaran, si se’n podrà fer seguiment, o si afectarà d’alguna manera els afectats per aquests casos”, a la qual cosa ha conclòs que “es perdran garanties d’independència pel que fa a la resolució d’aquests expedients oberts si l’oficina es tanca”.

Per tot plegat, el portaveu socialista s’ha compromès a fer tot el possible perquè hi hagi els millors mecanismes per lluitar contra la corrupció i no tornar a èpoques passades. En aquest sentit, el Grup Parlamentari Socialista ha presentat una sèrie de propostes de resolució, que es debatran a la pròxima sessió de la Comissió d’Assumptes Institucionals del Parlament.

Comments are closed