El PSIB-PSOE lamenta que el Govern de Prohens i Costa aposti per afavorir els més rics amb la seva política fiscal

Negueruela ha criticat la “nul·la utilitat” de l’eliminació de l’Impost de Successions 

El portaveu del grup parlamentari del PSIB-PSOE, Iago Negueruela, ha lamentat, en el decurs de la compareixença del vicepresident econòmic, Antoni Costa, que el Govern de Marga Prohens aposti per una política fiscal que beneficiarà els més rics.

En aquest sentit, el socialista ha posat com exemple l’Impost de Patrimoni, assegurant que l’Executiu en realitat “no el vol eliminar” ja que aleshores entraria en vigor l’Impost de grans fortunes que afecta a rendes superiors als tres milions d’euros, “és a dir, famílies molt riques a qui vostès no volen incomodar”. “Quants de ciutadans de les Illes tenen més de 3 milions d’euros? S’ha demanat el diputat del principal grup de l’oposició.

El socialista s’ha congratulat de la creació d’un consell fiscal anunciat per Costa, advertint que “si s’hagués creat abans ens haguessin evitat el ‘nyap’ que suposa el decret que bonifica l’Impost de successions, de “nul·la utilitat”. Negueruela ha resumit la confusió creada pel Govern Prohens amb aquesta decisió amb una pregunta: Vostè recomanaria una família que utilitzi les bonificacions que vostès han previst en el cas que disposin d’un ben immoble que se transmeti?

De l’exposició inicial de Costa, Negueruela ha trobat a faltar un balanç de la situació econòmica de la Comunitat, marcada per un creixement sostingut, les bones xifres d’ocupació i una evolució positiva en la creació d’empreses. Un marc que “li permetrà aplicar les seves polítiques”. En aquest punt, el diputat del PSIB li ha recordat al vicepresident que disposa de fonts de finançament i de recursos que no perdrà, com ara les partides que se’n deriven del Pacte per la  insularitat o de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS). Sobre aquesta eina, Negueruela ha recordat que a la darrera comissió de la passada legislatura els projectes no van rebre cap vot en contra.

El portaveu del PSIB ha estès la mà a Costa per aconseguir un finançament més juts per a les Illes i anunciat el suport dels socialistes per tal que es tenguin en compta les demandes de l’Espanya que s’omple i el factor de la població flotant i s’ha posat a disposició del vicepresident per fer una transició ordenada entre les polítiques econòmiques executades durant les dues darreres legislatures i les que vol aplicar el Govern actual.

Comments are closed