El PSIB-PSOE denuncia que el PP es plega a la radicalitat de VOX i frustra una declaració institucional sobre Líbia i el Marroc

Negueruela lamenta que la dreta i la ultradreta s’aliïn per negar el canvi climàtic i rebutjar la lluita contra la pobresa

El portaveu del Grup parlamentari socialista, Iago Negueruela, ha lamentat que el PP s’hagi plegat a la radicalitat de VOX i s’hagi negat a donar suport a una declaració institucional de suport a les víctimes de les catàstrofes naturals que han afectat Líbia i el Marroc a les darreres setmanes. “De VOX no ens sorprèn, però que el PP assumeixi aquest discurs ens sembla un error”.

A iniciativa del PSIB-PSOE, la proposta de declaració – que finalment s’ha llegit com a manifest abans de la sessió plenària pel rebuig de la dreta i la ultradreta – citava la necessitat de “lluitar contra la pobresa” i vinculava les catàstrofes naturals a la Agenda 20/30 i l’emergència climàtica.

Aquesta terminologia, basada en les consideracions de l’ONU en matèria de desigualtat i en les evidències científiques sobre el canvi climàtic, va ser rebutjada per VOX, en la seva línia negacionista –. El PP ha prioritzat el seu pacte amb els radicals i finalment s’ha desmarcat del text que sí ha subscrit la resta de grups de la Cambra, inclòs el diputat de Sa Unió de Formentera.

D’altra banda, Negueruela també ha agraït les paraules del president del Parlament, Gabriel Le Senne, sobre la defensa de la inviolabilitat dels diputats i les diputades, en una clara advertència al Govern. De fet, el president s’ha reunit abans de començar el ple amb la consellera Marta Vidal per informar-la que faria aquesta al·lusió.

Per això, el portaveu socialista s’ha mostrat sorprès perquè la consellera “no només no assumeixi aquesta situació sinó que hagi intentat contradir el president del Parlament, fent servir uns informes del ministeri fiscal quan hi ha sentències del 2016 del Tribunal Constitucional i moltíssima doctrina sobre la inviolabilitat dels diputats i les diputades”.

Davant això, Negueruela ha assegurat que “no entenem que aquesta consellera sempre es mantengui en no acatar les normes, no volent presentar la seva declaració de béns, fent servir serveis públics per interessos privats amb el seu cotxe i sense demanar disculpes”.

Comments are closed