El PSIB-PSOE aposta per la coeducació “com a autèntic antídot contra la violència masclista”

Sílvia Cano ha destacat els 5 milions d’euros als pressuposts del 2021 per a protegir a les víctimes de violència masclista i per invertir en coeducació

La portaveu del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha reafirmat el compromís dels socialistes en la lluita contra la violència masclista, coincidint amb el 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència Contra les Dones i quan es compleixen 20 anys d’aquesta fita tan assenyalada.

Cano ha avançat que “des del Grup Parlamentari Socialista continuarem lluitant per la igualtat, com hem demostrat avui a la Comissió d’Assumptes Institucionals on hem reclamat un Pla Contra la Violència Masclista específic per a les dones grans”.

Un compromís que també es veu reflectit en els pressuposts per al 2021, amb els quals “destinam 5 milions d’euros per protegir a les víctimes de la violència masclista i per treballar en favor de la coeducació a les escoles, perquè és sense cap dubte l’antídot de la violència masclista”.

En qualsevol cas, la portaveu parlamentària socialista ha defensat que “seguirem treballant, com hem fet avui, per aïllar els plantejaments negacionistes de la violència cap a les dones i per defensar els organismes d’igualtat, que són tan necessaris per defensar a les dones del masclisme criminal”.

D’altra banda, Cano ha aprofitat les declaracions posteriors a la Junta de Portaveus del Parlament de les Illes Balears per valorar positivament que s’hagi pogut celebrar a Palma una important cimera internacional “amb la qual es reconeix a Balears com una de les comunitats autònomes amb menys incidència de COVID-19 i per tenir en compte els problemes de la nostra terra”.

En aquest sentit, Cano ha insistit en què “la presidenta Armengol s’ha pogut reunir de manera informal amb el president del Govern d’Espanya, Pedro Sánchez, amb qui ha pogut constatar i explicitar els diferents problemes i reivindicacions que tenim des de les Illes Balears en aquests moments”.

En concret, Cano ha celebrat que els turistes internacionals que arribin de països en situació de risc hagin de presentar PCR negativa, davant la qual cosa “ara volem aconseguir que aquesta PCR també sigui valorada per als viatgers nacionals”.

Una altra qüestió cabdal per a les Illes Balears que també s’ha tengut en compte és “la gestió dels fons europeus com a comunitat més afectada per les conseqüències econòmiques i socials de la pandèmia i la importància que aquests recursos tendran per la recuperació econòmica i social de les nostres illes”.

 

Comments are closed