El PSIB-PSOE arrenca el 2023 “amb més força que mai” donant el sus al calendari electoral que definirà un projecte “sòlid i de futur” per a les Illes Balears

Alfonso Rodríguez: “El Consell Polític aprovarà el calendari de la Conferència Política on els i les socialistes gaudirem d’un procés d’escolta activa i participatiu, amb més de 500 persones, per continuar transformant les Balears

La Comissió Executiva del PSIB-PSOE, presidida per la Secretària General del PSIB-PSOE, ha donat el sus al calendari electoral que definirà un projecte “sòlid i de futur” per a les Illes Balears. Així, els i les socialistes han determinat el calendari que comença amb el primer Consell Polític de 2023, el dissabte 14 de gener, on s’aprovarà les dates per a la celebració de la Conferència Política -l’òrgan preelectoral d’escolta activa, de col·laboració i reflexió que definirà el programa electoral-.

D’aquesta manera, el portaveu del PSIB-PSOE, Alfonso Rodríguez, ha explicat que “arrencam amb més força que mai el 2023 definint un projecte de futur, no només per a 4 anys sinó per a les pròximes dècades”, i hi ha afegit que “tenim l’experiència d’un govern progressista solvent, d’un partit amb projecte i d’un projecte sòlid i de futur per a les Illes Balears”.

Rodríguez ha exposat que “el Consell Polític del pròxim 14 de gener aprovarà el calendari de la Conferència Política on els i les socialistes gaudirem d’un procés obert d’escolta activa i participatiu, amb més de 500 persones que representen les agrupacions i òrgans del partit, i amb totes aquelles persones o associacions que hi vulguin participar, per continuar transformant les Illes Balears”.

Per la seva banda, el secretari d’Idees i Projecte Polític del PSIB-PSOE i, també, coordinador de la Conferència Política del PSIB-PSOE, ha avançat que “la Conferència Política estarà oberta també a tothom qui vulgui participar, proposar o escoltar el projecte de progrés per a Balears”. “L’objectiu que tenim és dibuixar les illes que volem per als pròxims 10 anys, proposar canvis reals de la societat i desenvolupar les idees que sorgeixin a la Conferència Política”.

Principals eixos de la Conferència Política

Negueruela ha explicat els 5 eixos principals amb els quals comptarà la Conferència Política. El primer eix és el dret de les persones, ja que “som un partit que va néixer creant drets que vertebren el nostre país” ha dit el socialista qui també ha aprofitat per destacar que “el primer eix englobarà el principals drets d’una societat com el feminisme, la diversitat, l’Estat del Benestar, l’habitatge, entre d’altres”.

El segon eix de la Conferència Política del PSIB-PSOE tindrà com a objecte principal el territori i les persones, “tenim un territori finit i l’hem de protegir”. El tercer eix parlarà de futur perquè “hem de determinar com volem que sigui el nostre model pels pròxims anys”. El quart eix és de caire econòmic, “volem una economia per a les persones, diversificada” ha valorat Negueruela.

Finalment, el coordinador de la Conferència Política ha explicat el cinquè eix que farà referència a l’Administració Pública “propera i accessible”, a un “finançament just” i a “tenir uns recursos que puguin garantir els drets de les persones de les nostres Illes”.

Proposta de resolució de suport a Brasil

La Comissió Executiva del PSIB-PSOE ha aprovat, també, una proposta de resolució per demanar a totes les forces polítiques un compromís ferm amb la democràcia, amb els seus valors i amb les institucions i els processos electorals, que són un dels pilars del nostre sistema institucional i de llibertats.

A més a més, la Comissió Executiva del PSIB-PSOE ha rebutjat qualsevol intent de deslegitimar un govern elegit democràticament i ha condemnat l’assalt del bolsonarisme a les institucions brassilenyes; així com ha expressat el suport absolut al govern legítim presidit per Lula da Silva.

Recursos addicionals

Comments are closed