El PSIB-PSOE celebra la fita històrica del factor d’insularitat que fa justícia a les Illes Balears

Sílvia Cano: “Lamentam que el Partit Popular no hagi dit res a la reunió i que qüestioni aquesta fita tan important que és un èxit col·lectiu”

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari Socialista, Sílvia Cano, ha celebrat la fita històrica anunciada aquest dijous sobre l’acord amb el Govern d’Espanya i el Govern de les Illes Balears del factor d’insularitat del Règim Especial de les Illes Balears que contemplaran els Pressupostos Generals de l’Estat per al 2022 i que serà de 183 milions d’euros.

D’aquesta manera, Cano ha expressat que “avui és un dia històric que fa justícia a les Illes Balears, ja que hem aconseguit una fita molt important i ho hem fet de manera col·lectiva perquè s’ha lluitat conjuntament per part de tota la societat civil”. Unes declaracions que ha fet la socialista després de la reunió amb la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol i els agents socials, econòmics i polítics de les Illes.

“Hem pogut compartir sensacions i han estat, en la majoria, sensacions positives i d’enhorabona, ja que el factor d’insularitat suposa un bot qualitatiu per a la nostra comunitat autònoma”, a més Cano hi ha afegit que “És el resultat de mesos de feina intensa i rigorosa, no només de l’equip de la consellera Rosario Sánchez sinó de la consellera de la passada legislatura Catalina Cladera i, també, de la presidenta del Govern, Francina Armengol; una feina que ha donat els seus fruits”.

En la mateixa línia, la portaveu adjunta socialista ha exposat que “aquest acord demostra la bona sintonia i compromís del govern progressista de Pedro Sánchez amb el Govern de les Illes Balears”. Un suport que, segons ha recordat Cano, ha quedat demostrat mitjançant els recursos que han arribat amb el fons COVID, amb els ERTO, amb les prestacions per als fixos discontinus i els autònoms i amb les ajudes de 855 milions d’euros.

“Ara, donam una passa més amb un reconeixement que és històric amb una especificitat que només té les Illes Balears i amb una partida específica que compensa elm dèficit inversor de l’Estat per la insularitat”. “Són 110 milions d’euros que arribaran enguany en els pressuposts generals de l’Estat més 73 milions d’euros que vindran de manera extraordinària”, ha incidit la portaveu adjunta socialista Cano.

Finalment, Cano ha lamentat que “el Partit Popular no hagi dit res a la reunió i que el portaveu qüestioni aquesta fita”. Cal recordar que el Partit Popular al debat de les propostes de resolució sorgides del Debat de Política General 2021, demanaven un mínim de 90 milions d’euros de factor d’insularitat. “Estaria bé que el Partit Popular s’alegri d’aquesta fita històrica que suposa un èxit col·lectiu”, ha conclòs Cano.

Comments are closed